13 березня 2018 року у спортивній залі навчально – виховного комплексу працівниками Канівського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області  було проведено конкурсні практичні навчання з вивчення правил пожежної безпеки. Провідний фахівець Канівського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області  Гапоненко Юлія Валеріївна підготувала конкурсні завдання в рамках Всеукраїнської акції „ Запобігти. Врятувати. Допомогти”,  активними учасниками яких стали учні  5-8 класів.

Мета  конкурсу: навчання підростаючого покоління правил безпечної поведінки, навичок  індивідуальних та колективних дій в різних життєвих і надзвичайних ситуаціях. Формування у дітей поваги до професії пожежника.

Залучення молоді до вивчення історії пожежно-рятувальної служби.

Розвиток та виявлення особистих творчих здібностей дітей та підлітків.

Популяризація серед дітей і молоді здорового й активного способу життя.

       У рамках акції було проведено три конкурси:

 

1-й конкурс

«ШВИДКИЙ ВОГНЕБОРЕЦЬ»

(спорядження: пож. одяг – 2 шт.; вогнегасники – 2 шт.).

По свистку учасники команд біжать на пожежне депо (стілець № 1), де лежать пожежний одяг і вогнегасник. Учасники одягають одяг і разом з вогнегасником оббігають перешкоду (стілець № 2) і повертаються назад на пожежне депо (стілець № 1), де залишають одяг і вогнегасник, після чого повертаються до команди і передають естафету наступним учасникам своєї команди.

2-й конкурс

«ПОРЯТУНОК НА ПОЖЕЖІ»

(спорядження: протигази – 4 шт.; пож. одяг – 4 шт.; пов’язки – 8 шт.).

По свистку по два учасники з команд швидко біжать на пожежне депо (стілець № 1), де одягають пож.одяг і протигази, потім біжать до потерпілого (стілець № 2). Вдвох учасники одягають на потерпілого пов’язку, беруть його під руки і відносять його в медичний пункт (стілець № 3) по 4 потерпілих на кожну команду). Після чого, учасники повертаються на пожежне депо, залишають своє спорядження і повертаються до команди, передаючи естафету наступним двом учасникам.

3-й конкурс

«ПОРЯТУНОК НА ВОДІ»

(спорядження: рятувальний жилет – 2 шт.; рятувальне коло – 2 шт.; пож.одяг – 4 шт.).

По свистку по два учасники з команд біжать на пожежне депо (стілець № 1), де одягають пож.одяг, забирають рятувальні кола і рятувальні жилети, потім біжать на допомогу до потерпілого (стілець № 2). Вдвох учасники одягають на потерпілого жилет і рятувальне кільце, і відносять його в медичний пункт (стілець № 3) по 4 потерпілих на кожну команду. Після чого, повертаються на пожежне депо, залишають своє спорядження і повертаються до команди, передаючи естафету наступним двом учасникам.

Діти були поділені на дві команди – „ Юні пожежники”, капітан – Макаренко Роман., учень 8 класу та „ Гідранти”, капітан - Мушка Іван, учень 8 класу.

Найкращі знання з правил пожежної безпеки в рамках Всеукраїнської акції „Запобігти. Врятувати. Допомогти” показала команда „ Юні пожежники”, капітан – Макаренко Роман,  і  отримала грамоту за вивчення правил пожежної безпеки та активну участь у проведенні Всеукраїнської акції „ Запобігти. Врятувати. Допомогти” Канівського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області .