Складовими системи патріотичного виховання у школі є виховання громадянськості, духовності, моральності, гуманності.

Благодійність набирає обертів, і цей процес не зупинити. З’явилося навіть нове поняття - волонтерський рух допомоги українським військовим.  Волонтерство останнім часом набуло популярності  серед молоді, а нині на добрі справи жертвують всі: від школяра до пенсіонера.  Так в Ліплявському навчально-виховному комплексі створений волонтерський загін «Милосердя». Підлітки приходять у волонтерство з метою розвитку своїх комунікативних здібностей. Тому бажання волонтерів-підлітків співпрацювати треба не лише використовувати, але й розвивати. І сьогодні у дні важких випробувань ми не маємо ніякого морального права стояти осторонь, не допомагати нашим бійцям.  Тому учні та педагоги Ліплявського навчально-виховного комплексу стали активними учасниками волонтерського руху. Вся робота, всі заходи цього напрямку проходять під гаслом:  «В єдності ми сила». Малюнки, плакати, листи, обереги бійцям учні почали готувати вже з вересня. Не залишила жодного байдужого акція “Напиши листа солдату”, яка проходила в Ліплявському НВК протягом вересня та жовтня. Героїчні і водночас драматичні й навіть трагічні події останнього часу спонукали до оновлення  куточка АТО. Цікаво та зворушливо проходять  зустрічі з учасниками АТО.

13 квітня 2018 року відбулася зустріч учнів Ліплявського навчально-виховного комплексу із земляком, учасником АТО, Бондаренком Іллею Сергійовичем, який служив у  93-й танковій бригаді. Учнівський та педагогічний колективи допомагали продуктовими посилками цій бригаді, яка передала навчальному закладу прапор танкової бригади з підписами бойових побратимів. Прапор розміщений у куточку  "Героям АТО присвячується..."  У 1 класі відбулася бесіда учасника АТО з учнями на тему  «Мир боронити на рідній землі їх призвала Україна», присвячена вихованню почуття патріотизму. Цікаво  та змістовно пройшла виховна година в 4 класі на тему «Мужність українських бійців АТО» та година спілкування «За покликом обов‘язку» з учасником АТО  Бондаренком Іллею Сергійовичем.  

У шкільній бібліотеці пройшла книжкова виставка „Незгасаючий вогонь безсмертя”. Для учнів 5, 7, 10 класів організований перегляд документального фільму „Знаємо, шануємо, пам’ятаємо...”