Фото без описуБінарний модульний урок у 5 класі провели вчителі трудового навчання – Салюк Т.В., Лісневська І.М. та  старший науковий співробітник Шевченківського національного заповідника, представник музею декоративно - прикладного мистецтва Ярмош Т.В. Мета уроку - навчити конкретним трудовим навикам при роботі з тканиною, нитками на прикладі виготовлення ляльки – мотанки; закріпити знання  учнів з історії появи народної ляльки, обрядів і традицій, пов'язаних з виготовленням ляльок;

розвивати образне мислення, творчі здібності, створити умови для збагачення індивідуального досвіду про українську народну іграшку та виготовлення ляльок; спонукати до відтворення та узагальнення своєї пошуково-дослідницької роботи з даної теми; розвивати пізнавальну активність, допитливість, естетичні смаки;

виховувати любов до рідного краю, його традицій, промислів, бажання вивчати минуле, берегти та примножувати традиції українського народу. Перед уроком було проведено виставку учнівських робіт „ Хоч не всі із нас митцями будуть, та свої шкільні роки не забудуть”.

Вихователь Скопець К.О.  провела інтегроване заняття в ДНЗ „Червона калина”, яке допомогла підготувати помічник вихователя Воропай Ю.С. Мета заняття – дати дітям знання про калину, як народний символ українського народу, розвивати спостережливість, увагу, діалогічне мовлення, дрібну та загальну моторику, сенсорні здібності дітей; продовжувати вчити дітей слухати та розуміти прозовий текст, учити дітей малювати пальчиком та долоньками; вправляти дітей у створенні колективної роботи; спонукати до милування природними об’єктами; закріпити диференціацію червоного та зеленого кольорів; активізувати у словнику слова калина, червоний, зелений, намисто, гроно, листя, кущ; заохочувати до діалогу з дорослими; виховувати інтерес до об’єктів природи. Вихованці різновікової групи за допомогою кольорового піску виготовили Державний Прапор України.

Вихователь ДНЗ Береза Л.Т. та музичний керівник ДНЗ Мосенко Ю.Б. підготували та провели захід у ДНЗ „ Хай в серці кожної дитини живе любов до України”.