Фото без опису21 травня  в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій та 80-ті роковини Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938рр. Це День пам’яті і скорботи про тих, хто загинув або постраждав в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму. 

Указом Президента України № 431/2007 від 21 травня 2007 року «Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років» в Україні встановлено День пам'яті жертв політичних репресій, який відзначається щороку у третю неділю травня.

Цього дня у Ліплявському НВК була проведена загальношкільна лінійка, на якій учні 5 класу розповідали поезію про цей страшний час. На закінчення лінійки учні та вчителі хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв політичних репресій 1937-1938рр. Для  учнів  9-11 класу був організований показ кінофільму "Просвітлої дороги стрічка чорна" – документальна кінотрилогія пам'яті відомого українського поета, перекладача, політв'язня Василя Стуса. 

Василь Стус – легендарна постать, якій вдавалося втілити свій талант за обставин, де інші "гаснуть", посилаючись на умови. Великий поет, який піднявся над малим часом. Це була людина найбільших чеснот, життєвим кредо якої було: "Караюсь, мучусь, але не каюсь".