Фото без описуЗ часу утворення Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади велика увага приділяється темі розробки  Стратегії розвитку громади на 2019-2025рр.

Стратегія розвитку громади - це узагальнена програма досягнення громадою самостійно поставленої мети.

 Потрібна стратегія розвитку сучасним територіальним громадам для:

- формування бюджету;

- для залучення інвесторів;

- для підготовки проектів розвитку громади;

- для залучення фінансової підтримки як з боку держави (ДФРР, субвенції) так і від міжнародних фондів у вигляді грантової допомоги.

В процесі стратегічного планування відбувається усвідомлення: «хто ми?»; «куди прагнемо рухатись?»; «і як туди дістатись?».

Стратегічний план розвитку - інструмент вирішення тих завдань, які є дійсно важливими, та підтримуються всією громадою. Він має бути сприйнятим громадою і підходящим для громади, поліпшувати показники ефективності місцевої економіки, поліпшувати показники якості життя мешканців. Громада отримує користь від стратегічного  плану розвитку, це ефективне використання власних ресурсів та доступ до зовнішніх ресурсів.

З метою  розробки  Стратегії розвитку Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади  Черкаської області  на 2019-2025 роки, створено робочу групу, розроблено положення про робочу групу та складено план-графік підготовки Стратегічного плану розвитку.

До складу робочої групи ввійшли представники сільської ради, представники закладів соціальної сфери та  комунальних служб, фермери та підприємці, активісти адміністративного центру ОТГ та сільських населених пунктів, всього 22 особи.

Для надання методичної допомоги по розробці Стратегії розвитку громади,  керівним апаратом громади, завдяки участі у проекті від Асоціації ОТГ «Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», залучено консультанта зі стратегічного планування від Асоціації ОТГ- Альону Долю. Від Черкаської агенції  регіонального розвитку  залучено експерта-консультанта Любов Вікторівну Ропало.

Фото без опису