21 вересня в Ліплявській сільській раді ОТГ відбулося чергове засідання Робочої групи з розробки Стратегії  розвитку  громади на 2019-2025рр.

В засіданні брали участь:

Альона Доля – консультант зі стратегічного планування від Асоціації ОТГ, яка провела фахове навчання та надала методичні рекомендації щодо стратегічного планування в громадах;

Лювов Ропало - директор Черкаського агенства регіонального розвитку;

Тетяна Волочай - директор БФ "Урожай громаді";

Геращенко Сергій Валентинович – голова Ліплявської сільської ради, голова робочої групи;

Сіренко Світлана Володимирівна – заступник голови робочої групи, керуючий справами  ВК Ліплявської сільської ради;

Іванова Валентина Миколаївна – секретар робочої групи,  начальник відділу соціально-економічного розвитку Ліплявської сільської ради;

члени робочої групи  в кількості 12 осіб.

Під час засідання представник від Асоціації ОТГ – консультант зі стратегічного планування Альона Доля поділилася власним досвідом по розробці Стратегії розвитку громад, зокрема вона презентувала успішні Стратегії та практичні інструменти, які мають вражаючі результати в напрямку розвитку ОТГ.

Впевнені, що учасники засідання відкрили для себе нове бачення та усвідомили важливість  дуже необхідного  для громади завдання, розробки Стратегії  розвитку  громади.

Законодавчою та методичною основою розроблення є Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України». Проект Плану (Стратегії) розробляється з урахуванням пропозицій громадян.

Виконком Ліплявської ОТГ пропонує громадськоcті, депутатському корпусу, представникам бізнесу, всім небайдужим мешканцям об’єднаної територіальної громади об’єднати спільні зусилля за для розвитку громади та створення умов для комфортного проживання її жителів, та .подати пропозиції до проекту розробки Стратегії  до 15 жовтня 2018 року. Пропозиції приймаються у  відділі соціально-економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності сільської ради.

Контакти: e-mail: silradaliplava@gmail.com;  письмово – с.Ліпляве, вул. Центральна, 2 з позначкою «Пропозиції до Стратегії розвитку».  

 

Дякуємо всім учасникам. Надіємося на спільну та плідну співпрацю!