Фото без опису25  вересня  відбулося засідання 16 чергової сесії Ліплявської сільської ради VII скликання.

На порядок денний засідання виносилося 30 питань, зокрема такі важливі, як «Звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку Ліплявської сільської ради за І півріччя 2018 року» та «Звіт про виконання  бюджету Ліплявської ОТГ за І півріччя 2018 року».

Депутати заслухали інформацію про хід виконання програми «Підтримка народжуваності» на 2018 рік, основною метою якої є стимулювання народжуваності на території громади через підтримку сімей в яких народилася (була усиновлена) дитина шляхом надання їй  адресної  одноразової грошової допомоги. Всього за період з 01.01.2018 року до 25.09.2018 року в Ліплявській ОТГ народилося 24 дитини, з них: 12 дітей в селі Ліпляве, 7 дітей в селі Келеберда та 5 дітей в селі Озерище.

В ході засідання депутати розглянули та одноголосно прийняли ряд рішень з земельних питань, відповідно до них розмір орендної плати для сільськогосподарських земель складає: вид угідь - рілля до 8%, вид угідь-сіножаті, пасовища – 11,9%, господарські будівлі та двори – 11,99%. Затверджена нормативна грошова оцінка земель населених пунктів Ліпляве та Озерище, після чого  планується збільшення власних надходжень до бюджету громади. Також, було надано дозвіл на поділ земельної ділянки на 24 ділянки для учасників бойових дій на сході України. Документацію по поділу земельної ділянки для воїнів АТО виготовить за власні кошти ТОВ НВФ «Урожай».

Всі питання сесії попередньо були детально розглянуті та обговорені в постійних профільних комісіях сільської ради. Депутати всі рішення підтримали одноголосно.

Фото без описуФото без описуФото без опису