Фото без опису8 листопада 2018 року на території Черкаської області  було проведено тренування органів та сил цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації на гідроспоруді Канівської ГЕС. Значна частина плану тренування була реалізована  в  Канівському районі. 

Комплекс практичних заходів тренування відбувався в тім числі і на території Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади, а саме в селах Ліпляве та Келеберда.

Метою тренування була перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту в умовах надзвичайної ситуації, практичне відпрацювання заходів по оповіщенню та евакуації населення села Келеберди із зони катастрофічного затоплення.

Всі жителі сіл Ліпляве та Келеберда могли чути та бачити патрульні спеціальні автомобілі відділення Канівської поліції, які згідно плану реагування проводили оповіщення населення про умовну надзвичайну ситуацію. Оповіщення населення проводилось також телефонним зв’язком та посильними сільської ради.

В ході проведення тренування була налагоджена робота евакуаційної комісії  Ліплявської сільської ради на чолі з сільським головою Геращенком Сергієм Валентиновичем та заступником голови комісії Миненком Володимиром Борисовичем, розгорнуті до функціонування  збірний пункт евакуації в приміщенні Будинку культури села Келеберда та приймальний пункт евакуйованого населення  в приміщенні школи села Ліпляве.

Була проведена евакуація населення громади із зони підтоплення в селі Келеберді, а також евакуація учнів із навчального закладу.

Добру підготовку показали керівники органів управління Савченко Надія Іванівна, Мірошник Валентина Миколаївна, Романенко Любов Василівна, інші члени збірного пункту.

Під час організації приймання населення в Ліплявському навчальному закладі весь особовий склад на чолі з керівниками пункту Івановою Валентиною Миколаївною та Кубар Галиною Миколаївною показав високу виучку та злагоджену роботу по виконанню поставлених задач.

Діяльність органів управління цивільного захисту громади була високо оцінена посередниками, що представляли обласні органи управління  та керівництвом районної евакуаційної комісії.

За результатами тренування в сільській раді за участі всього особового складу підведені підсумки проведеної роботи, напрацьовано комплекс   заходів на покращення  цієї ділянки роботи, визначено додаткові резерви  для профілактики  надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Виконком Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади дякує всім жителям сіл Ліпляве та Келеберда за співпрацю та активну позицію під час участі в проведеному тренуванні.

 

В.Дудник, інспектор відділу кадрового та юридичного забезпечення Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади