Фото без описуЗахід скорботи відбувся 23 листопада біля памятного знаку с.Ліпляве.

«1932-1933 роки. В Україні великий голод. Не було ні війни, ні засухи, ні потопу, ані моровиці. Була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав скільки невинного люду зійшло в могилу – старих, молодих, і дітей, і ще ненароджених»,– такими словами ведучий розпочав церемонію вшанування пам’яті жертв голодомору.

Справді, більшого страхіття, ніж Голодомор, уявити важко. Тому 23 листопада, – напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору Ліплявська громада віддала данину шани та пам’яті тим, чиє життя трагічно обірвалося у ті далекі страшні роки.

Звертаючись до присутніх, голова громади Сергій Геращенко зазначив: «День пам`яті жертв Голодомору це туга та біль у серці кожної людини.  У ці листопадові дні ми відзначаємо одну з найскорботніших та найтрагічніших дат в житті кожного українця. Це була страшна трагедія для українського народу. Голодомор забрав життя кожного 5-го українця. Наш святий обов’язок зробити все можливе, щоб ці трагічні сторінки історії ніколи не повторились».

Заради збереження памяті про ці трагічні події, в цьому році  встановлено ще 3 памятні знаки - два в с. Ліплявеі та один в с. Озерище. За свідченнями очевидців, саме на цих місцях були масові захоронення людей.

Заходи по вшануванню пам'яті жертв голодомору пройшли в усіх селах Ліплявської громади. Представники влади і жителі сіл Ліпляве, Келеберда, Озерище вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та запалили свічки, після чого поклали квіти до памятних знаків жертвам Голодомору.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису