Фото без опису9 січня 2019 року до виконкому сільської ради із заявою звернувся житель села Ліпляве Ашот Мікаелян, який повідомив, що в своєму домоволодінні виявив боєприпаси часів Другої світової війни. При цьому всі виявлені боєприпаси, а саме: міну від міномета, ручні гранати та інші заявник приніс із собою в поліетиленовому пакеті прямо до приміщення виконкому.

Працівниками виконкому боєприпаси були  видалені з приміщення на безпечну відстань, після чого про подію були повідомлені оперативні служби  ліній «101» та «102». В короткий термін до сільської ради прибули представники відділення поліції та представники  відділу надзвичайних ситуацій.

Після огляду боєприпасів офіцерами поліції та відділу надзвичайних ситуацій, з Головного управління Національної поліції в Черкаській області прибули спеціалісти-вибухотехніки, які вилучили  боєприпаси для їх подальшої утилізації.

Сільський голова Геращенко С.В. подякував працівникам спецпідрозділів за оперативність в реагуванні на надзвичайну подію, а місцевому жителю Мікаеляну за активну позицію у питанні  інформування місцевої влади про  надзвичайну ситуацію.

 

В.Дудник, начальник відділу кадрового та

юридичного забезпечення ради