Фото без опису22 січня вже традиційно Україна святкує День Соборності України – возз'єднання ЗУНР та УНР, яке відбулось 100 років тому.

 Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка / Галичина, Буковина і Угорська Україна / і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина Незалежна Українська Народна Республіка, – уривок з Акту.

З метою  формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України в Ліплявському навчально-виховному комплексі організовано та проведено ряд заходів:

-виховні години: «Україна моя калинова», «Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг», «Україна різноманітна»;

-книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці «Соборна Україна: від ідеї до життя»;

-фотоколаж «Я люблю Україну»;

-радіолінійка «Шлях України до воз′єднання»;

-засідання круглого столу «Україна Єдина!»;

-перегляд фільмів: «Акт Злуки: відтворення історичної правди», «22 січня – День Соборності України».

Кульмінацією святкування стало утворення живого «Ланцюга єдності». Усі школярі від найменшого до найстаршого на великій перерві, міцно взявшись за руки,  утворили  ланцюг єднання, щоб відчути дух дружби, свободи, гордості за свою державу. Коридорами лунали гасла:

«Слава Україні – Героям Слава!» та «Ми, діти України, за руки візьмемось. З’єднавшись назавжди, один одному всміхнемось». А кожен учасник пишався тим, що він – Українець!

 

 

Педагог-організатор   Джуриленко Л.А.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису