Фото без опису

Незважаючи на деяке зниження випадків пожеж ситуація з пожежами  продовжує залишатися складною.

Згідно інформації Канівського районного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій за 12 місяців 2018 року в Черкаській області було зареєстровано 1306 пожеж (-18 %). Матеріальні втрати від пожеж складають біля 200 млн. грн. В наслідок пожеж загинуло 68 осіб, 51 особа травмована, знищено та пошкоджено вогнем 888 будівель та споруд, 136 одиниць автомобільної техніки.

Основна частка пожеж припадає на житловий сектор та сільську місцевість.

Так, в сільській місцевості зареєстровано 696 пожеж, в наслідок яких загинуло 49 осіб, а матеріальні втрати від пожеж склали більше 125 млн. грн.

            На території Ліплявської сільської ради об’днаної територіальної громади за 2018 рік виникло 5 пожеж. І хоча, на щастя, на цих пожежах не було загиблих та травмованих, проте потерпілим громадянам пожежами завдані значні збитки, всього біля 105 тис. грн.

            Причинами пожеж в громаді являється:

  • порушення пожежної безпеки при експлуатації печей – 3 випадки;
  • необережне поводження з вогнем – 1 випадок;
  • дитячі пустощі з вогнем -  1 випадок.

Для покращення профілактики виникнення пожеж на території об’єднаної громади питання про пожежний стан винесене на розгляд комісії сільської ради з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Виконавчий комітет сільської ради звертається до населення сіл об’єднаної громади щодо дотримання правил пожежної безпеки під час використання в побуті газових приладів, побутових електроприладів, засобів пічного   опалення житлових приміщень, здійснення контролю за поведінкою дітей по недопущенню користування ними сірниками, запальничками, петардами тощо.

Лише спільними зусиллями можна запобігти такому лиху, як пожежа.

 

 

                                                 В.Дудник, начальник відділу кадрового та юридичного забезпечення Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади