У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь. Відповідно до Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні»  та з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня пам’яті  Героїв Небесної Сотні.

В цей день учні  Ліплявського НВК прийшли до школи в національному одязі. З нагоди цієї дати проведений єдиний урок та позакласні виховні години на теми: „Героям патріотам” (5 клас),  „А Сотня відлетіла в небеса...” (6 клас), „Пам’яті Героїв Небесної Сотні (8 клас), „Заповіт героїв” (9 клас), „Небесна сотня поіменно” (10,11 класи). Метою заходів було не тільки бажання нагадати учням про ці визначальні події у новітній історії України, а й виховувати патріотичну свідомість, любов до Батьківщини, бажання стати гідними громадянами України.  На виховних годинах класні керівники нагадали про те, що кожен із загиблих мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.  Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» по класах були запалені свічки, а всі присутні схилили голови у хвилині мовчання. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати!

У Келебердянському НВК пройшла лінійка, приурочена 5-й річниці Героїв Небесної Сотні. Присутні згадали ті буремні роки пропитані кров'ю, вшанувавши хвилиною мовчання пам'ять героїв, подивилися відеоролики, які розповіли  більше, чим можна передать словами. 

В Ліплявському сільському клубі відбувся захід присвячений Дню пам'яті "Небесної Сотні", жителі Ліплявської громади вшанували пам'ять тих, хто загинув під час трагічних подій Євромайдану.                                          

Захід до Дня пам'яті Героїв Небесної сотні "Герої не вмирають. Їх імена навічно в пам'яті живі!" відбувся і в Келебердянському сільському будинку культури спільно з бібліотекою. Дорослі і діти згадали про трагічні події 2014 року, вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної сотні хвилиною мовчання , переглянули відео "Вічна пам'ять Героям України" та мали змогу ознайомитися з інформаційним калейдоскопом "Гордиться серце: слава Україні" "Героям слава!"- журиться душа, який діє в сільській бібліотеці. 
20 лютого, п'ять років тому ми проснулися в іншій країні – країні, де влада розстрілює простих, беззбройних українців - мирних учасників Революції Гідності. Українців, які вийшли відстояти своє право жити у вільній. демократичній країні. Кожний із них мав свою родину, друзів, свої захоплення. мрії... і свою Батьківщину - одну на всіх...
Схилімо голови перед Героями, котрі пожертвували найдорожчим - своїм життям. Віддамо шану їм і їхнім сім'ям, адже ми у великому боргу перед ними. І нехай пам'ять, про безвинно убитих , завжди живе у наших серцях . Герої не вмирають, допоки залишаються у наших душах, нашій пам'яті. Ми просто не маємо права про них забути!