Фото без описуЗа даними ЮНЕСКО, у світі існує близько шести тисяч мов. На жаль, майже половина з них знаходяться під загрозою зникнення. На думку фахівців, це трапляється в тому випадку, коли її перестають, з тої чи іншої причини, вживати та вивчати більше 30% носіїв мови. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без мови, самобутньої культури немає народу.

Відзначали цей день і в Ліплявському навчально-виховному комплексі. Вчителями – мовниками були проведені тематичні години, присвячені Міжнародному дню рідної мови.  Цікаво проведена загальношкільна лінійка „Мова наша українська щира, рідна, материнська”. Лунали вірші, прислів`я, приказки про мову. Учнями 9 класу колективно декламувався вірш О.Олеся „Рідна мова в рідній школі”. Учні дізналися, що українською мовою розмовляють близько 45 мільйонів людей, що вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. «Тепла, барвиста, калинова, рідна, велична, багата, мелодійна…», —так характеризували діти рідну мову.

Для учнів 5 класу учителем української мови та літератури Герман С. М. проведена мовна гра знавців української мови. Учні залюбки відповідали на питання, розшифровували буквено-цифрові ребуси. А для учнів 10,11 класів учитель української мови та літератури Міщенко Т.І. підготувала та провела мовну гру „В гостях у рідного слова”, де учні мали змогу показати свої знання, здобуті на уроках української мови та літератури.

Ми закликаємо плекати та берегти одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам наші попередники,–нашу рідну мову!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису