Фото без описуВсесвітній день здоров'я відзначається щорічно 7 квітня, починаючи з 1950 року. В цей день в 1948 році вступив у силу Статут Всесвітньої організації здоров'я (ВОЗ).

Ідея Всесвітнього дня здоров'я була висунута вже на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я в 1948. До 1950-го року цей день відзначався 22-го липня, в день, коли сталася масштабна ратифікація запропонованого Статуту ВОЗ, потім День закріпився за нинішньою датою.

Здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Ми повинні завжди усвідомлювати, що «наше здоров’я – в наших руках». Для цього нам треба вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватись, займатися фізкультурою і спортом.

В Келебердянському навчальному закладі завжди приділяється велика увага здоров’ю дітей. Проводяться бесіди, виховні та інформаційні години, зустрічі із фахівцями та інше. Але найбільше учні полюбляють різноманітні спортивні конкурси, змагання та ігри. От і сьогодні був проведений футбольний турнір, приурочений Всесвітньому дню здоров’я. Зустрічалися дві команди, збірні учнів з різних класів, в одній із яких грали і дівчатка, які у витривалості не уступали хлопцям. Гра була запекла і цікава. В основному часі команди зіграли в нічию, і тільки серія пенальті визначила переможця. Стомлені, але задоволені команди покинули футбольне поле.

Фото без описуФото без опису