10 травня у КЗ «Ліплявський НВК» проведено День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!».

Видано накази «Про підготовку та проведення Дня ЦЗ у навчальному закладі», «Про підготовку та проведення об’єктових навчань та тренувань ЦЗ». Штабом ЦЗ навчального закладу складено план підготовки і проведення Дня цивільного захисту, графік проведення Дня ЦЗ, план проведення Дня ЦЗ.

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій,  учні та педагогічний колектив школи провели об’єктові тренування та  удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

Протягом дня учні та вихованці дошкільного навчального закладу  мали змогу переглянути фільми про надзвичайні ситуації, які трапилися в Черкаській області та навчальні мультфільми; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри. Медична сестра провела  практичні навчання про надання першої долікарської допомоги та ознайомила з медичними препаратими.

Класні керівники 1-11 класів у цікавій та змістовній формі розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, планом  дій під час радіаційної та хімічної небезпеки, про правила поведінки біля водойм, під час терористичного акту.

Завершальним етапом була евакуація учнів та працівників закладу освіти, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту.

Загалом всі заходи Дня ЦЗ проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.