Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з травневих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас.Кожної людини, яка живе та ходить по землі є День Матері – свято, яке ми відзначаємо у другу неділю травня. Саме в цей день усі вшановують матір-неньку.

Історія свята така: у 1908 р. молода американка Анна Джервіс із Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом – у 1910 р. штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це – свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина для своїх дітей.
Хвиля святкувань прокотилася і Ліплявською ОТГ. Цього дня вітали найрідніших, найкрасивіших, найдобріших наших неньок колективи Келебердянського сільського будинку культури та Ліплявського сільського клубу. 
Багато глядачів зібралося, щоб отримати задоволення від творчості односельчан, які в свою чергу потішили яскравими хореографічними постановками та чуттєвими вокальними номерами.
Голова Ліплявської об’єднаної територіальної громади Сергій Геращенко квітами та подарунками привітав матерів-героїнь громади. 
А також побажав усім матерям міцного здоров’я, мирного неба та благополуччя в їхніх родинах.