Ліплявська громада налічує 1933 двори, близько 800 з них, це двори пенсіонерів. Клімат території громади комфортний для життя та сприятливий для господарської діяльності. Основним землекористувачем являється ТОВ НВФ «Урожай»,  який надає  послуги по обробітку присадибних ділянок (оранка, дискування, культивація та посів) своїм пайовикам, але із-за великогабаритної техніки не кожний може скористатися такою послугою. Більшість пенсіонерів та жителів громади мають присадибні ділянки по15-20 соток,  які набагато зручніше обробляти малогабаритною технікою, якої в громаді бракувало.

Саме для вирішення даних проблем, в 2018 році за рахунок коштів інфраструктурної субвенції, громадою реалізовано проект по придбанню спеціальної техніки для обробітку присадибних ділянок. Так, завдяки придбанню  трактора МТЗ 82 та трактора Белорус 320 в комплекті з плугом, картоплесаджалкою, картоплекопачем, фрезою, оприскувачем та дисковим агрегатом,  в СКП «Добробут» з’явилася можливість  надавати послуги мешканцям громади по обробітку присадибних ділянок.  За квітень місяць надано послуги по обробітку ділянок (оранка, посадка картоплі) 27 домогосподарствам громади. Вартість вказаних послуг становить 24 грн. за сотку.

          В даний час СКП Добробут, для підвишення рівня надання комунальних послуг та полегшення життя жителів громади, працює над розширенням сфери надання послуг, а саме плануються послуги по підгортанню та копанню картоплі, дискуванню та косінню. Всі бажаючі жителі громади мають змогу замовити дані послуги звернувшись до  місцевої сільської ради  чи старостату або зателефонувавши за номером: 93-2-24. В першу чергу послуги надаються учасникам бойових дій, пенсіонерам, багатодітним сім’ям та іншим соціально-незахищеним верствам населення.

 

 

В.Іванова,начальник відділу економічного розвитку та інвестицій

Ліплявської ОТГ