Згідно плану роботи в КЗ «Ліплявський НВК І-ІІІ ступенів» з 13 травня по 17 травня проведений предметний тиждень біології. Метою якого було: формування інтересу учнів до вивчення предмету біології, розвивались екологічні знання учнів про особливості екології місцевих видів рослин та тварин, а також розглядалось питання про червонокнижні види рослин та тварин, формувались навички раціонального природокористування.

Поставлена мета реалізовувалась через перегляд фільмів, представлення проектів, екскурсій на природу та відвідування Канівського музею природи.
Учасники проекту Наукової ліги благодійного фонду „Урожай громаді” представляли результати свого проекту „Сміття”. Проект створювався протягом місяця. Учні детально дізнались про особливості збору та сортування сміття та були активними учасниками акцій „За чисте узбіччя” та „За чисте довкілля”. 
Екскурсія до Канівського природнього заповідника та Канівського музею природи збагатили знання учнів про місцеві види ссавців, птахів, комах.....
Дебати „ Екологічні проблеми нашого регіону”, „ГМО” дозволили розширити знання учнів.
Справжню фіто-аптечку вдалося зібрати з рослин в процесі уроку-екскурсії на шкільне подвір’я.
Практикум „Догляд та значення кімнатної рослини” додала знань учням про добрива та стимулятори росту, а також про особливості догляду за кімнатними рослинами та їх значення в очищенні повітря. Акція „Подаруй рослину школі” збагатила кабінет біології новими рослинами.
„Червона книга України” таку назву мала виставка малюнків учнів. До виставки долучились всі бажаючі.
Тиждень був насиченим та цікавим.