Фото без опису

Шановні жителі Ліплявської  громади!

        

23 серпня 2019 року на території Ліплявського сільського клубу  відбудуться спортивні змагання між командами населених пунктів Ліплявської об’єднаної територіальної громади,  присвячені Дню Державного Прапора України та 28 річниці з Дня Незалежності України.

         Початок змагань о 1500.

Запрошуємо жителів громади взяти  участь у змаганнях з армспорту, гирьового спорту, перетягування канату, дартсу, шахів та шашок, стрільби з пневматичної зброї.

 

         Бажаючі  можуть подати заявку за телефонами:

с. Ліпляве – Скопець Андрій Володимирович (066 313 21 71)

с. Келеберда – Савченко Надія Іванівна (096 907 98 97)

с. Озерище – Захарченко Тетяна Володимирівна (067 126 47 08)

 

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про проведення  спортивних змагань між командами населених пунктів

Ліплявської об’єднаної територіальної громади Черкаської області

привчених Дню Державного Прапора України

та 28 річниці з Дня Незалежності України

 

1. МЕТА І ЗАВДАННЯ

Змагання проводяться між командами сіл, які входять до Ліплявської об’єднаної територіальної громади та спрямовані на популяризацію фізичної культури і спорту, пропаганду і стимулювання здорового способу життя серед широких верств населення Ліплявської ОТГ.

 2. КЕРІВНИЦТВО ПРОВЕДЕННЯМ ЗМАГАНЬ

Загальне керівництво з організації, підготовки та проведення змагань із видів спорту покладається на відділ освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

 3. ТЕРМІН І МІСЦЕ  ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

Змагання  проводяться 23 серпня 2019 р. на території  Ліплявського сільського клубу. Початок змагань о 15:00 год.

 4. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

До участі у змаганнях допускаються спортсмени, які:

  • досягли 16-річного віку (у шаховому та шашковому турнірах дозволяється участь спортсменів до 16-річного віку);
  • проживають на території відповідного населеного пункту, який входить ОТГ не менше одного року та мають відповідну постійну реєстрацію;
  • медичний допуск.

Збірну команду очолює капітан (представник населеного пункту), який несе повну особисту відповідальність за життя та здоров’я спортсменів, дотримання ними правил техніки безпеки та виконання вимог положення про проведення змагань.

Один і той же спортсмен може бути заявлений для участі у декількох  видах спорту.

Учасники змагань  мають необхідну для участі у змаганнях спортивну форму, табличку з повним найменуванням населеного пункту (розмір 40х80 см.).

            5. ПРОГРАМА ЗМАГАНЬ ІЗ ВИДІВ СПОРТУ

Змагання проводяться з армспорту, гирьового спорту, перетягування канату, дартсу, шахів та шашок, стрільби з пневматичної зброї.

Змагання з видів спорту проводяться згідно з діючими правилами (в окремих  випадках – з деяким їх спрощенням). Остаточне рішення по формулі проведення змагань приймається представниками команд-учасниць, виходячи з фактичної кількості команд, що прибули для участі у змаганнях.

Обов’язки представника команди з видів спорту програми  змагань  дозволяється  виконувати одному з учасників  даних  змагань (капітану  команди).

Стрільба з пневматичної зброї:

Змагання особисті. 1 спортсмен від кожної команди.

ціль – мішень № 8;

відстань до цілі – 10 м;

кількість набоїв – 8 одиниць (3 пробних, 5 залікових);

час на стрільбу – необмежений;

положення для стрільби –  сидячи з упору.

 

Стрільби оцінюються за десятибальною шкалою.

Виконані стрільби оцінюються за влучністю пострілу:

1 сектор мішені – 1 бал;

2 сектор мішені – 2 бали;

3 сектор мішені – 3 бали;

4 сектор мішені – 4 бали;

5 сектор мішені – 5 балів;

6 сектор мішені – 6 балів;

7 сектор мішені – 7 балів;

8 сектор мішені – 8 балів;

9 сектор мішені – 9 балів;

10 сектор мішені – 10 балів.

Армспорт:

Змагання особисто-командні. Склад команди: 2 особи (по одному чоловіку в кожній ваговій категорії). Вагові категорії: до 90 кг,  більше 90 кг. Змагання проводяться згідно з діючими правилами за системою з вибуванням після двох поразок.

Гирьовий спорт:

Змагання особисті. 1 спортсмен від кожної команди. Вагова категорія абсолютна. Вага гирі 24 кг. Класичне двоборство – поштовх (двох гир від грудей). Переможець змагань визначається за кількістю підйомів. У разі однакової кількості очок у двох чи більше учасників, перевага надається учаснику, який має меншу особисту вагу.

Перетягування канату серед чоловіків:

Змагання команді. Склад команди: 6 учасників + 1 резерв. Змагання проводяться з 3-х спроб. При  виграші 2-х, команда стає переможницею. Система проведення змагань  визначається представниками команд-учасниць.

Після кожної спроби команди міняються місцями. Відпочинок між спробами не більше 2-х хвилин.

Дозволяється одна заміна. Спортсмен, якого замінили, не приймає подальшої  участі у змаганнях з цього виду спорту.

Шашки:

Змагання особисто-командні. Склад команди: 2 особи (1 чол., 1 жінка). Контрольний час:  10 хвилин кожному до повного закінчення партії. Час туру:  20 хвилин. Особиста першість визначається найбільшою кількістю очок. У випадку рівності очок у декількох спортсменів місце визначення особистою зустріччю, найбільшою кількістю перемог. Система проведення змагань визначається представниками команд-учасниць.

    Шахи: 

         Змагання особисто-командні. Від кожного населеного пункту дозволяється участь 2 представники (1 чол. і 1 жінка). Контрольний час – 15 хвилин кожному до повного закінчення партії. За перемогу в партії нараховується 1 очко, нічию – 0,5 очка, поразку – 0 очок. Система проведення змагань визначається по приїзду команд.

Дартс:

Змагання особисті. Від кожного населеного пункту дозволяється участь 1 представнику.  Результат зараховується в загальнокомандний залік. Мішень на висоті – 1 м 73 см. Відстань від мішені 2 м 37 см. Учасник виконує 3 пробні та 5 залікових кидків.

 6. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ

Переможці та призери змагань у загальнокомандному комплексному заліку визначаються за найбільшою сумою очок.

У разі, якщо дві або більше команди наберуть  однакову  сумарну  кількість очок, перевагу має команда, у якої  більша  кількість  (перших, других, третіх і т.д.) командних  місць у окремих видах спорту.

  

У кожному виді спорту переможці та призери в особистому заліку та у складах команд нагороджуються грамотами та медалями. Команди у загальному заліку за ІІ та ІІІ місця нагороджуються грамотами, а команда яка виборола І місце нагороджується грамотою та Кубком. 

 

            7. УМОВИ УЧАСТІ КОМАНД У ЗМАГАННЯХ

       Підтвердження про участь команди у змаганнях в паперовому варіанті необхідно подати до відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Ліплявської сільської ради ОТГ.

      Заявки на участь у змаганнях подаються у мандатну комісію у день проведення змагань:

п/п

ПІБ

спортсмена

Рік народження

Місце проживання

(назва населеного пункту, вулиця, номер будинку (квартири)

Вид спорту

Віза лікаря

(підпис, печатка)

 

 

 

 

 

 

 

      

        8. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ

       За участь у змаганнях незаявленого або дискваліфікованого спортсмена його команді у даному виді спорту виводиться останнє місце з наступним відніманням з сумарної кількості 10 штрафних очок.