Фото без описуСьогодні висіяні по всій території закладу освіти квіти не актуальні. На перший план в оформленні ландшафту виходять форми і структура. Прикрасити  територію квітником - значить правильно організувати простір і створити потрібний декоративний акцент, створити це можна за допомогою клумби, рабатки, а можна використати давно відомий один із загадкових символів міфології, популярний з античних часів – лабіринт. З плином часу лабіринт утвердився як елемент садово-паркового мистецтва, став разом з тим предметом  захоплення.

Територія Ліплявського НВК досить велика, вона становить 6,952 га, тому зона відпочинку для учнів навчального закладу необхідна. Діти часто шукають  собі якесь заняття на перервах, грають в ігри на телефонах і мало бувають на свіжому повітрі. Лабіринт – це розвага на свіжому повітрі і разом з тим естетична насолода.  

Коли БО «БФ «УРОЖАЙ-ГРОМАДІ» за підтримки ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ» оголосив «Конкурс мікрогрантів» на екологічну тематику, наш навчальний заклад вирішив взяти  в ньому участь. Метою створення клумби-лабіринту було: Збільшення зелених насаджень на території Ліплявського НВК та створення місця для активного відпочинку учнів на свіжому повітрі.   

 Участь у проектах, які організовує БО «БФ «УРОЖАЙ-ГРОМАДІ»  за підтримки ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ» досить цікава справа. Написати проект – це маленька частинка справи, а от реалізувати його виявилося досить важко. На перший погляд, що там складного... Два тижні важкої праці потрібно було для того, щоб  земельна ділянка мала вигляд  лабіринту. Ліплявська сільська рада завезла щебінь, Дніпровська філія НВФ «Урожай» - землю для саджанців, робота по створенню клумби-лабіринту лягла на плечі працівників навчального закладу, а саме: зробити схему, викопати траншеї та завозити їх землею та щебнем, зробити бордюри... Цю роботу виконували: Нетека Петро Васильович - оператор котельні, Шевченко Сергій Васильович - робітник з комплексного обслуговування будівель і споруд, Кубар Володимир Миколайович – водій шкільного автобуса. Лабіринт  підготовлений до висаджування кущів лігу струму. Вересень – жовтень – пора висаджування кущів. Багато вже зроблено, але попереду ще більше – догляд за насадженнями… Чи оцінять цю роботу наші діти, батьки та односельці – час покаже.

 

Галина Кубар, директор КЗ «Ліплявський НВК І-ІІІ ступенів»  

Фото без описуФото без описуФото без опису