Фото без описуЗавдяки конкурсу мікрогрантів «Село: кроки до розвитку» (Черкащина - 2019), який реалізується ресурсним центром АНГО за підтримки агроіндустріального холдингу МХП, в Ліплявській громаді відкрито нове приватне підприємство - ательє «Майстриня».

Даний конкурс поширювався на ті області, де працює агроіндустріальний холдинг МХП. Спрямований він на розвиток малого бізнесу саме на селі. Основна відмінна риса конкурсу — бізнес-проект має обов’язково містити соціальну складову. Тобто людина, яка виступає в якості грантера й хоче отримати до 50 тисяч гривень на розвиток власної справи, має збільшити кількість робочих місць (працевлаштувавши односельців) або ж ще один варіант соціальної складової, — надання послуги соціальним чи освітнім закладам. За умовами конкурсу, грантери мають додати до проекту й власні ресурси.

Так, за ініціативи та підтримки виконавчого комітету Ліплявської сільської ради, до конкурсу подала свій бізнес-проект та ввійшла в число переможців   жителька села Ліпляве Цемінене Олена Семенівна.

Завдяки реалізації даного проекту в селі Ліпляве за адресою: вул. Гайдара, буд. 16-а уже розпочало свою діяльність приватне підприємство ательє «Майстриня», яке надає послуги з ремонту та пошиву одягу та інших побутових товарів. Це новий спектр раніше відсутніх на території громади послуг. На даний час за умови соціальної складової проекту уже створено одне робоче місце, а саме працевлаштовано жительку села Келеберда, швею Кур’ян Ольгу Володимирівну. Запрошуємо жителів громади підтримати новостворене підприємство замовляючи в них послуги з ремонту та пошиву одягу. Від Вашої підтримки та активності залежить подальший розвиток підприємства, а це створення нових робочих місць та працевлаштування жителів громади. 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису