З наступного тижня розпочнеться новий 2019-2020 навчальний рік. У приміщеннях навчальних закладів тривають останні підготовчі роботи, впорядковуються прилеглі території та навчальні класи щоб освітній процес був безпечним та комфортний для учнів Ліплявської ОТГ.

29 серпня 2019 року представниками відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Ліплявської сільської ради, Канівського міжрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоровя України», Канівського районного відділу управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Черкаській області, управління Держпродспоживслужби у Канівському районі проведено комісійний огляд стану підготовки до нового 2019-2020 навчального року комунального закладу  Келебердянський  навчально-виховний комплекс „Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа I-III ступенів”  Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області та комунального закладу   Ліплявський  навчально-виховний комплекс „Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа I-III ступенів”  Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області.

Під час оглядів особлива увага зверталась на нормативно-правове, матеріально-технічне забезпечення діяльності навчальних закладів, створення умов з охорони праці та збереження життя і здоров’я учнівського, педагогічного та трудового колективів, стан підготовки навчальних кабінетів, спортивних залів, їдалень, бібліотек, дотримання санітарних вимог та пожежної безпеки, проведення ремонтних робіт.

Перевіркою встановлено, що у закладах загальної середньої освіти Ліплявської громади виконана значна робота, створено комфортні умови для навчання і виховання дітей: відремонтовані приміщення, проведено поточні ремонти класних кімнат та коридорів, частково поновлено матеріально-технічну базу, приведено до ладу прилеглі території, спортивні та ігрові майданчики, клумби, поновлено наочність, проведено необхідну роботу щодо організації освітнього процесу відповідно до сучасних вимог.

Значних зусиль приклали заклади освіти, щоб облаштувати приміщення для перших класів за новими Державними стандартами. Чимало зроблено щодо підготовки і впровадження Нової української школи, на 1-ші класи придбано сучасні учнівські одномісні парти, меблі, шафи, дидактичний матеріал, комп’ютерне обладнання. Робота в даному напрямку продовжується.

У дошкіллі до нового навчального року підготовлені ігрові, спальні кімнати естетично оформлені, мають охайний вигляд.

У закладах проведено косметичний ремонт. Харчоблоки забезпечені всім необхідним технологічним та холодильним обладнанням.

В цілому, заклади освіти підтримують належний санітарний стан територій, ігрових та спортивних споруд, надвірних будівель та внутрішніх приміщень. Готовність закладів загальної середньої освіти Ліплявської ОТГ до нового 2019-2020 навчального року підготовлені на належному рівні.

                                                      Відділ освіти освіти, молоді, спорту та культури.

Фото без опису