Фото без описуВідповідно Розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.04.2019 №280-р, Ліплявська сільська рада об’єднаної територіальної громади в 2019 році отримає  1870,3 тис. грн.  на формування інфраструктури своєї громади.

Виконавчий комітет сільської ради, проаналізувавши інфраструктурні проблеми громади та врахувавши численні звернення громадян, визнав що найбільш пріоритетним для громади у 2019 році є питання інфраструктури доріг. Так, згідно Програми соціально-економічного та культурного розвитку Ліплявської сільської ради на 2019 рік, Стратегії розвитку громади до 2025 року та рішення сесії сільської ради кошти було вирішено спрямувати на придбання спеціальної техніки для ремонту доріг комунальної власності. Відділу економічного розвитку та інвестицій було доручено вивчити дане питання, підібрати необхідну техніку, зібрати комерційні пропозиції, розробити відповідний проект та  подати його  на розгляд та погодження до обласної державної адміністрації  та Мінрегіону.

07.06.2019 року відбулося чергове засідання Комісії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на якому було розглянуто та погоджено проектну заявку Ліплявської ОТГ на проект «Придбання спеціалізованої техніки та комплектуючих для СКП «Добробут» (Рециклер асфальтобетону, каток, фреза дорожня, міні-гудронатор, віброплита). Загальна вартість проекту 1893,6 тис.грн., в тому числі кошти державної субвенції – 1870,3 тис.грн. та кошти місцевого бюджету – 23,3 тис.грн.

Станом на 1 вересня 2019 року громаді відкрито асигнування по даному проекту в сумі 1040 тис.грн. В даний час відповідними структурними відділами виконавчого комітету сільської ради проводяться роботи по реалізації проекту, а саме проведено тендер та заключено  договір з переможцем на придбання дорожнього котка на суму 924 тис.грн. Наступним кроком планується придбання рециклера асфальтобетону вартістю 620 тис.грн. Кінцевий термін реалізації проекту – грудень 2019 року.