26  вересня  відбулося засідання 32 чергової сесії Ліплявської сільської ради VII скликання, яке провів сільський голова Сергій Геращенко.

На порядок денний засідання виносилося 22 питання, зокрема такі важливі, як «Про виконання бюджету Ліплявської сільської ради об’єднаної територіальної громади за І півріччя 2019 року» та «Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Ліплявської сільської ради ОТГ на 2019 рік за І півріччя 2019 року».

Доповідаючи про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Ліплявської сільської ради ОТГ на 2019 рік за І півріччя 2019 року, начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій Ліплявської ОТГ Валентина Іванова, зазначила, що виконання та фінансування заходів Програми здійснювалось з урахуванням реальних можливостей сільського бюджету за рахунок власних коштів, коштів партнерських організацій по соціальних угодах та  державних субвенцій. Так протягом першого півріччя реалізовано наступні завдання:

  • згідно програми «Шкільний автобус» КЗ «Ліплявський НВК І-ІІІ ступенів» закуплено новий шкільний автобус;
  • закуплено 2 мультимедійні комплекси;
  • встановлено спортивний майданчик на території Келебердянського НВК;
  • проведено поточні ремонти в Келебердянському та Ліплявському НВК;
  • придбано твердопаливний котел та проведено реконструкцію котельні Ліплявської амбулаторії загальної практики сімейної медицини;
  • придбано теплогенератор в сільський клуб с.Озерище;
  • проведено ремонт сільського клубу с.Озерище;
  • придбано сценічні костюми колективам.

Завдяки участі у конкурсі мікро-грантів в рамках проекту «ЧАС ДІЯТИ:  ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ  ІНІЦІАТИВ»  виграто проекти «Встановлення сонячного дерева для підзарядки електродевайсів  за рахунок сонячної енергії» при Келебердянському НВК та «Створення зеленого лабіринту для активного відпочинку» при Ліплівському НВК.

Завдяки участі у конкурсі мікрогрантів «Село: кроки до розвитку» (Черкащина 2019) в Ліплявській громаді відкрито нове приватне підприємство - ательє «Майстриня».

Завдяки участі у екологічному флешмобі від БФ «Урожай громаді» -«Висади свої горіхи» у селах громади з’явилися горіхові алеї та міні парки, всього в громаді висаджено 120 садженців волоського горіха.

Триває реалізація проекту: «Придбання спеціалізованої техніки та комплектуючих  для СКП «Добробут» (рециклер асвальтобетону,  каток, фреза дорожня, міні-гудронатор, віброплита)

Директор СКП «Добробут» Василь Нерода доповів присутнім про діяльність комунального підприємства. Основний напрямок роботи СКП «Добробут» спрямований на благоустрій та створення сприятливого довкілля, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. Зауважив, що підприємством проводиться значна робота, зокрема це розгортанні доріг від снігу по селах ОТГ, заготівля дров, обрізка дерев та вирубка чагарників в селах  громади, гілля яких подрібнюється на щепу, яка використовується для опалення. Проводиться робота по благоустрою кладовищ сіл громади та наведенню належного порядку на Братських могилах. Регулярно проводиться обкошування доріг, зупинок, територій шкіл, дитячих та спортивних майданчиків. Проведено грейдерування та відсипку вулиць Юркевича, Шевченка в с. Ліплявому, Молодіжної в с.Келеберда. Зроблено площадку під зупинку та торгівельний майданчик (х-р Писаренків), а також відсипку узбіч відремонтованої дороги по вул. Гайдара. Змонтовано та встановили спортивний майданчик на території  Келебердянського НВК. Встановлено дитячий ігровий  майданчик на території хутора Діброва села Ліплявого. Малозабезпеченим та одиноким жителям сіл громади  було надано послуги по підвезенню дров з лісництва та дров’яних відходів від пилорами. Здійснюється вивіз сміття від дворів.

Також, депутати заслухали інформацію про хід виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту Ліплявської сільської ради, основною метою якої є залучення населення до занять спортом. Так, протягом звітного періоду жителі громади брали участь у спартакіаді між ОТГ в с. Білозір'я, у волейбольному турнірі пам’яті І. Яременка, у чемпіонаті з футболу, у чемпіонаті з пляжного волейболу, у турнірі Канівської районної ДЮСШ «Колос» з футболу серед юнаків 2005-2007 р.н., у турнірі Канівської районної ДЮСШ «Колос» з футболу серед юнаків 2001-2004 р.н., у турнірі з волейболу клуб «Вікторія» 2003 р.н., у районних змаганнях з шахів та шашок, у районних та обласних змагання з волейболу, з змаганнях з футболу серед юнаків 2005-2007 р.н та 2002-2004 р.н., у обласних спортивно-масовий заходах серед дітей «Олімпійське лелеченя», обласних змагання з легкої атлетики. Проведено спортивні змагання до Дня захисту дітей, до Дня Незалежності України та ін..

В ході засідання депутати розглянули 16 земельних питань. На виконання завдань наповнення бюджету Ліплявської ОТГ прийнято рішення «Про включення вільних земельних ділянок до Переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах у формі аукціону». Три земельні ділянки площею 58,7875 га будуть виставлені на аукціон з продажу права оренди. Крім цього прийнято ряд рішень щодо розроблення  проектів землеустрою, затвердження технічних документацій та ін.

Питання сесії попередньо були детально розглянуті та обговорені в постійних профільних комісіях сільської ради. Депутати всі рішення підтримали одноголосно. 

Фото без опису