В суботу, 5 жовтня 2019 року, було продовжено святкування дня села в Ліплявській громаді, а саме в селі Келеберда.

Незважаючи на те, що день видався прохолодний, а під кінець ще й дощовий – це не завадило келебердянам зібратися у сільському будинку культури.

Святкування розпочалось із відкриття сонячної альтанки на території комунального закладу «Келебердянський НВК І-ІІІ ступенів».

Ліплявська громада взявши  участь у конкурсі "Час діяти: Екодовкілля в громади" від Благодійного фонду "Урожай-громаді" за підтримки "Урожаю" виграла грантовий проект, якими залучила в громаду 50 тисяч гривень грантової допомоги. На відкриття альтанки завітала директор благодійного фонду «Урожай – громаді» Тетяна Волочай.

Тетяна Валентинівна наголосила, що завдяки реалізації проекту «Встановлення на території Келебердянського навчально-виховного комплексу сонячного дерева для підзарядки девайсів за рахунок сонячної енергії в цілях популяризації екологічно чистих відновлюваних джерел енергії та популяризації садово-паркового мистецтва навчального закладу», (ініціатор Келебердянський НВК) при навчально-виховному комплексі встановлено екологічно чисте джерело енергії - сонячне дерево, яке надає можливість підзаряжати гаджети. Тож реалізація цього проекту дозволить  наочно продемонструвати  користь від відновлюваних джерел енергії.

Продовжилося свято переглядом виставок дитячих робіт. Спільно з ПрАТ «Миронівська птахофабрика» в цей день було проведено фестиваль «Життя в стилі ЕКО», де діти виготовляли роботи з вторинного матеріалу, виставку дитячих робіт з природнього матеріалу «Осінь наша щедра на врожай багата» та сценкою на екологічну тематику, в якій діти закликали змінити ставлення до сміття і висвітлити його ресурсно-цінну частину. Адже, ті самі ресурси, замість того щоб гнити на смітнику, можуть бути використані для переробки у нові матеріали.

Даний проект розроблений з метою популяризації екологічно чистого довкілля в громаді, збільшення зелених насаджень, створення місць для активного відпочинку та проведення дозвілля на свіжому повітрі. Реалізація таких екологічних ініціатив дозволить виховувати в дітях екологічну культуру, показувати на практиці користь від збільшення кількості зелених насаджень та переходу на альтернативні джерела енергії.

Для визначення переможців працювало журі, в складі якого була інженер відділу екології ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Діна Гончар. Було визначено по 6 кращих робіт з кожної виставки, за які автори нагороджені цінними подарунками. Всі інші учасники отримали солодощі.

Також вона  привітала всіх присутніх із святом та побажала щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах, щоб мрія про краще майбутнє окриляла на нові звершення, на нові добрі починання.

Від ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Діна Гончар вручила сертифікат на суму 30 000 тисяч гривень на придбання контейнерів для роздільного збору відходів.

Офіційну частину свята розпочали із хвилини мовчання, в якій вшанували жителів села, які віддали своє життя за наше сьогодення і майбутнє.

З привітальним словом до жителів Келеберди та гостей звернувся голова Ліплявської об’єднаної громади Сергій Валентинович Геращенко. В своїй промові він відмітив про велику значимість святкування Дня села. Що таке свято єднає всіх жителів об’єднаної територіальної  громади, яких пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія села, його самобутність є часточкою історії нашої України. А історію творять люди працьовиті, відданість та любов  яких до рідної землі заслуговують на велику повагу,  саме такими є келедердяни. Сергій Валентинович запевнив, що та робота, яка проведена в селі уже, буде і надалі проводитися – кінцева мета якої є процвітаюче село, що тільки в тісній співпраці і розумінні ми досягнемо бажаних результатів.

Сільський голова вручив подяки активним жителям села та жителям, які віддали багато років своєї праці  селу.

Колективи та аматори Келебердянського будинку культури  своїми виступами дарували веселий настрій гостям свята. Також на свято завітали із виступами і гості - Нетека Олег та Бурмага Вероніка, жителі с. Ліпляве.

Під час свята багатьох жителів с. Келеберда було нагороджено подарунками в номінаціях:

-  найстарша жителька села, яка цього року відсвяткувала своє             96-річчя – Голуб Надія Мефодіївна;

-  наймолодша жителька села – Сільченко Єва Олександрівна.

ТОВ «НВФ «Урожай»  для найменших мешканців села подарував приємні розваги -  надувну гірку, батут та солодощі.

Слова подяки в допомозі організації свята прозвучали на адресу голови сільської ради об’єднаної  територіальної громади Геращенка С.В., спонсорів, підприємців та всіх активних жителів села.

Односельчан та гостей свята, частували смачною кашею.

А на завершення святкування Дня села відбулася святкова дискотека.

Фото без опису