Піднімем разом неньку Україну!

Нехай здійсняться мрії Кобзаря,

Є дух козацький мова солов'їна,

Над світом зійде праведна зоря...

 

14 жовтня українці святкують одразу чотири свята. Це – Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День Заснування Української Повстанської армії та молоде свято – День захисника України.

У Ліплявському СК відбувся захід, на якому дуже часто звучали гасла "Слава Україні", "Героям Слава", які давно вже викарбувалися в серці тисяч українців, адже для кожного з нас це не просто слова, а вшанування тих, хто закриває нас собою на сході України.

На святковий захід завітали військовослужбовці та члени родин учасників антитерористичної операції на Сході нашої країни.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять українських воїнів, які ціною власного життя відстояли незалежність та суверенітет України, виконуючи священний обов’язок захисту Батьківщини.

На території Ліплявської об’єднаної громади проживає 39 учасників АТО та 6 учасників бойових дій на територіях інших держав (країна Афганістан).

Саме до цих людей з вітальним словом вдячності і шани звернувся голова Ліплявської громади Геращенко С.В. Він зазначив, що це свято засноване в нелегкі часи для вшанування мужності і героїзму захисників. Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті всім, хто боровся і бореться нині за державний суверенітет України, за відданість своїй Батьківщині.

Сергій Валентинович вручив матеріальну допомогу учасникам АТО та учасникам бойових дій на територіях інших держав.

Також, були вручені документи на земельні ділянки учасникам АТО, які проживають в с. Ліпляве. Рішення про виділення земельних ділянок було прийнято на сесії депутатами Ліплявської сільської ради. Виготовлення документів на дані ділянки взяло на себе повністю ТОВ НВФ «Урожай», за що громада їм щиро вдячна.

До слова був запрошений голова правління Канівської спілки учасників АТО «Нескорені» Стуруа Варлам. Він побажав присутнім міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди та вручив сільському голові Сергію Геращенку подяку за підтримку діяльності Канівської спілки учасників АТО «Нескорені».
В свою чергу колективи Ліплявської клубу подарували гарний настрій своїми виступами всім присутнім.

Фото без опису