З метою профілактики суїцидального ризику в шкільному середовищі 16 жовтня 2019 року в Ліплявському навчальному закладі психологічною службою було проведено акцію «День Позитиву». Девіз акції «Мій статус: дивлюсь на життя позитивно!».

Багато мудрих і позитивних висловів учням школи можна було прочитати на дверях кожного класу. Ось деякі з них: «У людини багато бажань, але є одне, без якого неможливі всі решта – бажання жити», «Ніколи не покладай рук! Адже може виявитися, що до мети залишилося – рукою подати», «Будьте життєрадісними! Це найдієвіший засіб, котрий позбавляє від хвороб!» та ін..

Під час перерв:

- учні з радістю позували під час фотосесії «Життя прекрасне»;
- для учнів школи проводилася вправа «Життя – це…». Організатори пропонували дітям визначитися, що для них є життя, і за допомогою кольорових фломастерів написати свої відповіді біля метеликів;
- учні школи взяли участь у танцювальному флешмобі «Посміхнись життю і воно посміхнеться тобі ;

- перебіг Дня позитиву пожвавився, коли діти завзято малювали на асфальті веселі моменти життя;

- на завершення Дня позитиву почала працювати творча майстерня «Сонце сховане в кожному». Завдяки «майстрам декоративного макіяжу» на руках усіх бажаючих з’являлися наліпки у вигляді смайлика, сонечка, сердечка тощо.

Учні та педагоги отримали в День позитиву неповторні емоції, позитивний настрій та натхнення для майбутніх перемог.

Сьогодні кожен учень став частинкою одного цілого, тим самим стверджуючи,  що «Життя прекрасне!».