23 листопада – день памяті жертв голодомору та політичних репресій.

Народ України схиляє голову, перед трагічною сторінкою свого життя. Прах семи з половиною мільйонів людей по сьогодні стукає в наші серця.

З метою вшанування пам’яті жертв голоду 1932-1933 років у населених пунктах Ліплявської громади проведено відповідні церемонії вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні. В заходах взяв участь сільський голова Сергій Геращенко, працівники виконавчого комітету сільської ради, закладів культури,  учні навчальних закладів та жителі громади.

У  закладах освіти Ліплявської ОТГ до Дня пам’яті жертв Голодомору було проведено інформаційно-просвітницькі заходи: загальношкільні лінійки,  тематичні уроки пам’яті, відео-уроки та радіо лінійки.

У бібліотеках оформлені виставки книжок: виставка-реквієм у Келебердянській сільській бібліотеці "Мертві не пробачать, живі не забудуть...", у Озерищанській бібліотеці «Не забуваймо незабутнє». В Ліплявській бібліотеці розгорнуто перегляд літератури «Голгофа голодної смерті». На виставках представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо— документальні видання відомих українських письменників.

Ті далекі 1932-1933 роки були найтрагічніші в історії України і той страшний злочин проти українського народу, коли штучним голодом були закатовані мільйони безвинних, ніколи не зітреться із пам'яті українців. На щастя наше покоління не знає, що таке голод, ми, щоб там не говорили - щасливі люди, у нас є все, що потрібно для життя. Але, щоб подібне ніколи вже не повторилося, заради щасливого майбутнього, ми повинні зберегти свою незалежність, свою історію. Та перш за все треба вшановувати пам'ять про безвинно загиблих, адже допоки ми їх пам'ятаємо - вони живуть у наших серцях. Тож згадайте своїх рідних, близьких, незнайомих зовсім людей, пом'яніть їх в суботу, 23 листопада о 16-00 годині, запаліть свічку пам'яті та помоліться за упокій їх безвинних душ.

Фото без опису