30 листопада 2019 року в селі Озерище, що відноситься до Ліплявської територіальної громади відбулося  відкриття сільського  клубу.

Нині в селі проживає 230 людей. У 2000  році діяльність закладу була припинена так як приміщення перебувало в аварійному стані. 2018 року розпочалися ремонтні роботи.  Відтак перекрито дах, укріплено стіни, замінено вікна та двері на металопластикові, зроблено ремонт підлоги,  глядацької зали, приміщення утеплено, зроблено опалення, встановлено теплогенератор, замінено електропостачання.

         Капітальний ремонт  культурного закладу проведено за кошти сільського бюджету та завдяки  підтримці  ТОВ «НВФ «Урожай», ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та  ТзОВ «Дніпро-Газон».

Сільський голова Сергій Геращенко у своєму вітальному слові сказав: «Я хочу, щоб сьогодні розвивалась культура в кожному населеному пункті громади. Щоб на цій сцені виступали все нові й нові творчі самодіяльні колективи.  Сподіваюсь, що Озерищанський клуб також буде закладом активності вашого села. Щоб ви збиралися тут по різним питанням, щоб обговорювали проблеми села та громади. Сьогодні не проста ситуація в державі, але думаю кожен з вас бачить ті зміни, які відбуваються в селах Ліплявської громаді. Нехай у вашому селі лунає дзвінкий сміх, нехай діти зростають культурними та освіченими. Успіхів і процвітання».

В сільському клубі створено належні умови для того, щоб місцеві жителі  в комфортних умовах проводити святкові заходи. В приміщенні сільської ради розміщена бібліотека, почтове відділення та найближчим часом буде відкрито тренажерний зал.

Традиційно мешканці села зустрічали гостей запашним короваєм.

Після урочистого відкриття клубу, перерізування червоної стрічки, жителі села та гості прослухали концерт, який підготували для них аматорські колективи Ліплявського сільського клубу: хореографічний колектив «Дніпряночка», вокальні колективи «Кришталеві роси», «»Берегиня», «Діти України» та солісти Анна Вовк, Вікторія Слюсар, Катерина Кисляк, Олег Нетека. Чудову гумореску розповіла Валентина Солотковська, жителька с.Келеберди.

Озерищани подякували сільському голові С.В.Геращенку, в.о.старости Т.В.Захарченко, виконавчому комітету та депутатам сільської ради, керівникам приватних підприємств, що долучились до відновлення клубу та висловили впевненість, що оновлений заклад стане творчим, інформаційним та культурним осередком для всіх мешканців громади.

Фото без опису