Для сучасної людини вода - це найпростіша рідина, з якою вона постійно стикається. Люди навіть не замислюються над тим, що ж це за речовина, хоча без води вона не могла б прожити більше тижня.  Випиваючи стакан води ми навіть не уявляємо скільки незвичайних властивостей вона має. Останні відкриття вчених повністю перевернули уявлення про неї. Вони вважають, що вода проявляє себе як жива речовина, яка здатна запам'ятовувати, зберігати і передавати інформацію.

     Роль води у житті планети визначаюча, так як без неї абсолютно неможливе життя на Землі.  Вона є універсальним розчинником і всі життєві процеси проходять з участю води.

     5 грудня  2019 року на базі КЗ «Ліплявський НВК І-ІІІ ступенів» спільно з ПрАТ «Миронівська птахофабрика» проведено учнівську конференцію, яка присвячена саме воді, цьому надзвичайному подарунку природи, цій силі, цій необхідності в нашому житті.

У шкільній учнівській конференції взяли участь учні 9-11 класів комунального закладу «Ліплявський НВК І-ІІІ ступенів» та комунального закладу «Келебердянський НВК І-ІІІ ступенів». Також участь у конференції взяли Діна Гончар – інженер з навколишнього середовища ПрАТ «Миронівська птахофабрика», Світлана Ніколаєнко – начальник з охорони навколишнього середовища ПрАТ «Миронівська птахофабрика», Світлана Новіцька – начальник очисних споруд ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

Учасниками конференції були представили такі роботи:

1. Доповідь «Роль води у організмі істот та людей»

2. Виступ «Вода – джерело життя на нашій планеті»

3. Стаття «Вода – джерело життя на  планеті Земля»

4. Презентація «Планетарна роль води»

5. Презентація «В краплині води відображається світ»

6. Вікторина « Вода – основа життя»

7. Казка про золоту рибку на сучасний лад.

8. Виступ агітбригади: «Усе життя в одній краплині, тож бережи її. Людино!».

Діна Гончар,  інженер з навколишнього середовища ПрАТ «Миронівська птахофабрика» у своїй доповіді розповіла про весняні паводки, чим вони спричинені та який негативний  вплив вони мають людство і природу.

Світлана Новіцька,  розповіла про роботу очисних споруд ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та показала зразки води, яка потрапляє на очистку, і який вигляд вона має вже на завершальному етапі очистки коли скидається в річку.

Всі учасники та організатори конференції отримали подарунки від ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

 Під час конференції учні ознайомились із цікавими фактами про воду, дізнались про правила вживання води та її користь для людського організму, як під впливом людських думок вода змінює структуру свого кристала.

Тому кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось  вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине порожню пляшку не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом.

А що саме зробити Вам, хай підкаже серце. Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все що Ви зробите повернеться Вам сторицею. Не будьте байдужими, не будьте осторонь.

БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЯ ПРО МАЙБУТНЄ!

Фото без опису