Фото без описуПравила пожежної безпеки у будь-якій країні  світу «пишуться кров’ю» і нехтування ними тягне за собою серйозну небезпеку та дуже часто загибель людей.

Так, 4 грудня 2019 року в місті Одеса сталась масштабна пожежа на третьому поверсі 6-ти поверхової  будівлі навчального корпусу Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. В  наслідок пожежі загинуло 16 осіб та банато  постраждало.

У зв’язку з трагедією Президентом України, Прем’єр-міністром України та головою Черкаської обласної державної адміністрації дані доручення Державній службі  України з надзвичайних ситуацій, органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування провести детальну та всебічну перевірку стану протипожежної й техногенної безпеки закладів з масовим перебуванням людей, а саме : дитячих садочків, шкіл, закладів культури та охорони здоров’я, тощо.

На виконання зазначених доручень 23 грудня  проведено засідання комісії Ліплявської сільської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на розгляд якої винесено питання про стан протипожежної та техногенної безпеки в закладах та  установах Ліплявської об’єднаної територіальної громади. На засідання комісії були запрошені депутати сільської ради, керівники закладів освіти, культури, охорони здоров’я.

По порядку денному доповідали начальник відділу кадрового та юридичного забезпечення виконавчого комітету сільської ради Дудник Віктор Олександрович та головний інспектор Канівського районного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області Токар Дмитро Анатолійович, підполковник служби цивільного захисту.

           Після обговорення членами комісії були  затверджені організаційні та практичні заходи, направлені на забезпечення пожежної безпеки в закладах з масовим перебуванням людей: освітніх, дошкільних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, що знаходяться на території Ліплявської об’єднаної територіальної громади.

 

 

В.Дудник, начальник відділу кадрового та юридичного забезпечення виконавчого комітету Ліплявської сільської ради,  секретар комісії    з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій