Наближається чарівне свято — Новий рік. А який же Новий рік без красуні ялинки? Це, напевно, найголовніша учасниця цього казкового свята з якою пов'язано стільки приємних спогадів, про яку складено силу-силенну віршів, пісень, загадок. Новорічні свята тривають всього кілька тижнів, а ялинка чи сосна ростуть он скільки років, щоб створити нам новорічний настрій.

Люди не усвідомлюють, що вічнозелені сосни, ялини безперервно поглинають вуглекислий газ, затримують пил, різноманітні токсичні, канцерогенні та радіоактивні речовини, виробляють кисень та очищують повітря. А питання забрудненого повітря на сьогодні є одним з найактуальніших.

Саме ця проблема була висвітлена на екологічній акції «Нехай моя ялинка залишиться у лісі», яка була проведена 23 грудня 2019 року у закладах загальної середньої освіти - комунальному закладі «Ліплявський ліцей» та комунальному закладі «Келебердянський ліцей» Ліплявської сільської ради Канівського району Черкаської області  відповідно спільного плану заходів виконавчого комітету Ліплявської сільської ради Канівського рапйону Черкаської області та  ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

На даному заході учні популяризували використання замінників вирубаних ялинок, адже на новорічне свято можна запропонувати й інший варіант. Для створення новорічного настрою та неповторного новорічного колориту, можна використати зимові букети із гілок хвойних дерев або штучні ялинки виготовлені своїми руками із різноманітних підручних матеріалів. Тоді ялинка залишиться жити в лісі і приноситиме користь та радість нащадкам.

Всього на природоохоронну акцію було представлено 52 новорічні вироби – це стилізовані ялинки, новорічні композиції, новорічні  вінки та сюжетні композиціі,

Визначити найкреативніший виріб журі було не просто. Адже, кожна робота  зроблена дітьми по своєму була оригінальна і красива.

Але ж все таки переможців було визначено.

У комунальному закладі «Келебердянський ліцей» Ліплявської сільської ради Канівськогот району Черкаської області переможцями стали:

- Воропай Владислава – 7 клас

- Нерода Ксенія - 7 клас

- Бондаренко Поліна – 4 клас

- Токар Діана – 4 клас

- Хамаза Анастасія – 7 клас.

Приз глядацьких симпатій отримали:

- Нерода Єлисей 1 клас

- Гречухіна Вікторія – 8 клас

- Панкруша Вікторія – 7 клас

 

У комунальному закладі «Ліплявський ліцей» Ліплявської сільської ради Канівськогот району Черкаської області  перемогу отримали:

- Криловець Катерина – 2 клас

- Пилипенко Софія  - 5 клас

- Пилипенко Даніїл – 8 клас

- Кисляк Поліна – 4 клас

- Шевченко Рімма – 7 клас.

- Шевченко Каріна – 7 клас.

А приз глядацьких симпатій дістався:

- Савченко Владі  - 6 клас

- Пилипенко Андрію – 1 клас.

Переможці отримали від ПрАТ «Миронівська птахофабрика» цінні подарунки, а всі учасники солодощі.

Із проведеної акції діти зрозуміли, що дійсно ялинки корисні людям, і чим довше вони живуть, тим більше користі здатні принести. Тому потрібно популяризувати використання замінників вирубаних ялинок, адже на новорічне свято можна запропонувати й інший варіант. Для створення новорічного настрою та неповторного новорічного колориту, можна використати зимові букети із гілок хвойних дерев або штучні ялинки. Тоді ялинка залишиться жити в лісі і приноситиме користь та радість нащадкам.

 

 

І.Слободяник, інспектор відділу освіти, молоді,

 спорту та культури Ліплявської ОТГ

Фото без опису