Постановою Кабінету Міністрів України №309 від 27.03.2019 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» визначено механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Реабілітація дітей з інвалідністю”.

         Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до управління соціального захисту населення Канівської райдержадміністрації (далі-Управління) заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі  із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями: паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини; індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу; виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о). Перелік реабілітаційних установ оприлюднено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

        Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно. Відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей здійснюється Управлінням в межах бюджетних коштів шляхом їх безготівкового перерахування реабілітаційним установам як оплати за надані послуги відповідно до укладених договорів на підставі актів наданих послуг у розмірі, що не перевищує встановлену граничну вартість реабілітаційних заходів. Під час здійснення реабілітаційних заходів у стаціонарі їх гранична вартість може включати вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника. Під час здійснення реабілітаційних заходів амбулаторно у граничну вартість можуть включатися витрати на харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника.

       Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня - 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень.

       Додаткову інформацію можна отримати за адресою м.Канів вул.О.Кошового,2 УСЗН Канівської РДА або за тел.32049.

Заступник начальника

УСЗН Канівської РДА Н.Малюк