Фото без описуВодохреща є третім і завершальним великим святом різдвяно-новорічного циклу. 

Цю давню традицію освячення води дотримуються і в Ліплявській громаді.

Святкові богослужіння розпочалися у церквах напередодні. Адже                          18 січня відзначається Хрещенський святвечір. Тому освятити воду та помолитися на службі можна було ще 18 січня.

Однак, найбільше людей приходить до церков саме зранку 19 січня. Святковий обряд освячення води провели в селах громади: Ліпляве, Келеберда та Озерище.

Сотні вірян зібралося аби отримати Боже благословення та принести додому освяченої води, яка наділена цілющими властивостями. Святкове богослужіння під відкритим небом в селах Ліпляве, Озерище та хуторі Діброва провів настоятель Свято-Миколаївської церкви отець Олександр. В селі Келеберда – настоятель Свято-Казанської церкви Божої матері отець Ніколай. Долучився до священного дійства Ліплявський сільський голова Сергій Геращенко.

Також у цю святкову годину привітав присутніх з святом аматорський колектив  «Перлина» Келебердянського СБК,  подарувавши різдвяні пісні та побажавши всім міцного здоров'я, родинного затишку та довголіття. Після обрядового освячення води всіх бажаючих частували Глінтвейном.