Фото без описуЩороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності, яке щорічно святкується з 1999 року Указом Президента України від 21 січня цього ж року.

Це подія, яка осягає сьогодні наші серця, підноситься своєю величчю над усіма нами, українцями – мертвими, і живими, і ще не народженими — підноситься й на саму вершину нашої національної сутності, на вершину, до якої пролягають довгі та страдницькі віки боротьби за волю, із якої видніються неозорі виднокола нових віків щасливого життя на волі.

На честь цієї події у Келебердянському навчальному закладі була проведена інформаційна лінійка, на якій діти пригадали історичне минуле нашого народу та подивилися відеоролик про тогочасні події і через призму років  довідались як все це відбувалось.

У Ліплявському навчальному закладі були проведені тематичні заходи. Учні 9-11 класів взяли участь у конференції «Ідея Соборності України: минуле, сучасне, майбутнє», для учнів 10 класу проведено урок «Соборна духом Україна». Перегляд історичних документальних фільмів про злуку УНР та ЗУНР дав відповіді на багато запитань і показав, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. У шкільній бібліотеці була створена Тематична поличка «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна».

Заходи, проведені цього дня, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.