Осінній призов громадян на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань України проводився з жовтня по грудень 2019 року, відповідно до Указу Президента України №22 від 2019р., пункту 17 частини 1 статті 106 Конституції України „Про військовий обов'язок”, відповідної директиви начальника Генерального штабу – Головнокомандуючого Збройних Сил України „Про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу і звільнення в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби у 2019 році».

На строкову службу призиваються громадяни України чоловічої статі, придатні за станом здоров'я до військової служби в мирний час, юнаки з вищою освітою віддадуть армії 12 місяців, а ті хто не встиг отримати диплом вузу, відслужать півтора року.

Працівники Ліплявської  ОТГ здійснюють оповіщення призовників, як за  місцем проживання, так і за місцем роботи, забезпечують їх явку до військкомату. Проводять агітаційну роботу серед молоді, наголошують, що

навіть якщо повістка до вас не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний термін з дня початку відповідного чергового призову.

Наголошуємо, що юнаки які підуть до армії, не будуть відправлені у зону проведення ООС, а проходитимуть службу у військових частинах. Окрім того, відповідно до Постанови  Кабінету  Міністрів України від 12 серпня 2015р., №587 „Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу” громадяни України, які призиваються на строкову військову службу, отримують грошову допомогу в розмірі двох прожиткових мінімумів і за працюючими призовниками зберігається не тільки робоче місце, а й середня заробітна плата  на весь термін строкової  служби, а також необхідні знання і досвід, як захищати свою країну і рідних у разі необхідності.

         

                     

                                                                                                 Інспектор по в/з Третяк Валентин Васильович