Фото без описуЇх назвали «Небесною сотнею» – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Інститутській та Грушевського. Як зовсім юних, так і вже сивих людей, що гинули за честь, волю, за право бути Українцем на українській землі.
18-20 лютого Україна оплакує своїх героїв, а пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє, а пам'ять зобов’язує нас не забувати подвиг Героїв Небесної сотні.

З нагоди цих трагічних подій, які назавжди увійшли в історію України, в КЗ «Ліплявський ліцей» було проведені уроки-реквієми «Вічність Небесної сотні» (5-11класи) та виховні години «Ми – гідні сини і доньки своєї неньки – України» (1-4 класи). Учні та працівники закладу освіти ознайомилися з тематичною експозицією «Герої не вмирають», підготовленою старшокласниками.

Проведено радіохвилину «Схилімо голови в скорботі!». Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача», вшанували Пам'ять про загиблих загальношкільною хвилиною мовчання.

Учні 8-11 класів узяли участь у конкурсі мультимедійних проєктів «Зродились ми великої години».

На екрані змінювали одна одну світлини загиблих людей, а учні передавали з рук до рук лампадку як свідчення незгасимого вогню пам’яті про Небесну сотню та гордості за подвиг синів і дочок українського народу.
…Їх назвали «Небесною Сотнею» тому, що вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну.

Також, в цей день, у Ліплявському сільському клубі пройшов захід, де  працівники клубу разом з учнями Ліплявського ліцею вшанували пам'ять загиблих на майдані в 2013-2014рр. Приклад мужності, який подала молодь та пам'ять про Небесну сотню навіки залишиться в наших душах...

 

Небесна сотня-

То в серцях вогонь.

Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой

Ти, земле рідная,

Свою дитину.