З метою інформування мешканців Ліплявської громади та забезпечення належного рівня прозорості, відкритості діяльності виконавчого органу Ліплявської сільської ради, відповідно до пункту 7 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"  Ліплявський сільський голова Сергій Геращенко публічно прозвітував про роботу ради та її виконавчого комітету за 2019 рік на сесії сільської ради 27.02.2020 та на загальних зборах жителів громади: 18.02.2020 в с. Озерище, 20.02.2020 в с.Ліпляве, 25.02.2020 в с.Келеберда.

На заходах були присутні керівники структурних підрозділів виконавчого комітету сільської ради, керівники підприємств, установ, організацій, сільськогосподарських підприємств, депутати сільської ради, директори закладів культури та навчальних закладів, жителі громади.

У вступному слові Сергій Валентинович зазначив, що з метою вирішення актуальних питань життєдіяльності громади, основні дії влади зосереджені на організації виконання завдань і заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку громади. Особлива увага приділялася питанням належного функціонування соціальної сфери, забезпечення сталої роботи підприємств та установ громади, агропромислового комплексу та наповнення бюджетів усіх рівнів, а також  надання допомоги категорійним сім’ям.

    Звіт сільського голови проходив у формі перегляду слайдів. Розкривалися окремі блоки роботи із запитаннями від людей та коментарями сільського голови та керівників структурних підрозділів виконавчого комітету сільської ради.

На звіті також були присутні представники підприємств, установ та організацій - партнерів, з якими співпрацює Ліплявська громада: БФ «МХП-Громаді», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», НВФ "Урожай" та  ГО «РІДНА ЧЕРКАЩИНА». Дані підприємства є бюджетоутворюючими громади, вносячи своїми податками передумови для розвитку. Водночас продовжують втілювати низку важливих соціальних проектів, які стосуються освіти, екології, медицини, місцевого підприємництва, підтримки вразливих верств населення тощо.

Присутні односельчани мали змогу ознайомитись з результатами втілення проектів, які були реалізовані у 2019 році за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Характеризуючи досягнення, Сергій Валентинович детально проаналізував роботу кожної галузі, подякував усім керівникам за добросовісне виконання поставлених завдань. А також зауважив, що у 2020 році доведеться докласти максимум зусиль, для того щоб вирішити ряд важливих завдань, які включені в програму соціально-економічного та культурного розвитку Ліплявської сільської ради.

Під час обговорення з населенням «наболівших» для кожного округу питань, сільський голова прийняв до уваги побажання мешканців сіл стосовно подальшого розвитку громади.

Підсумовуючи свій виступ голова громади сказав: «Я дякую всім, хто долучився до виконання завдань, які стояли перед громадою у 2019 році, сподіваюсь і надалі на співпрацю, взаєморозуміння, адже мета в нас одна – покращення добробуту жителів нашого громади».

 

Звіт-презентацію можна переглянути за посиланням: https://liplyavska-gromada.gov.ua/zviti-roboti-gromadi-za-2019-rik-1582627652/

Фото без опису