Голова Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся із Митрополитом Черкаським та Чигиринським Іоаном та Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм. Очільник області обговорив із Владиками протиепідеміологічні заходи, яких вживатимуть на час Великодніх свят. 

Нагадаємо, що попередньо Президент України Володимир Зеленський ініціював проект “Великдень вдома”.

За словами Владики Іоана, священики усвідомлюють важливість зміни формату проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19.

– Бог дав розум та новітні технології, щоб ми поширювали Боже слово. І не обов’язково це робити в храмі. Всі ми знаємо притчу про Соломона, будьмо мудрими. Наше завдання – зберегти життя та здоров’я людей. Тому просимо вірян залишатися на Великодні свята вдома. Є пропозиції провести освячення пасок до продажу, а службу будемо проводити без допуску прихожан, – говорить Отець Іоан.

Богослужіння планують транслювати онлайн.

Як відзначив Владика Софроній, у період карантину необхідно дотримуватися встановлених законодавчих норм, і парафіяни – не виняток.

– Насамперед віра допоможе нам подолати всі недуги, а тому маємо щодня молитися. Водночас повинні убезпечити людей, – сказав Софроній. – У святкові дні служба проходитиме в храмах, але без прихожан. А на прилеглій території люди зможуть освятити паски. У Великодні свята не допустимо масового скупчення громадян.

Додатково розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони проводитимуть роз’яснювальну роботу з парафіянами.

Роман Боднар подякував священикам за розуміння ситуації.

– Зі свого боку ми також будемо проводити активну роз’яснювальну роботу серед черкащан. Дякуємо за розуміння та сприяння. Адже зараз головне наше завдання сьогодні об’єднати зусилля у боротьбі із COVID-2019.