Минулого року я отримав величезну кількість звернень від жителів Золотоніського і Канівського районів з проханням допомогти з ремонтом автомобільної дороги Т-24-04 Канів – Ліпляве – Прохорівка – Домантове – Н08. Перше моє знайомство з цією дорогою відбулось ще під час передвиборчої кампанії влітку 2019 року. Саме тоді я поставив чітку ціль – у 2020 році дорога Канів – Домантове має бути відновлена.

На цю трасу кошти не виділялися вже багато років. У 2019, наприклад, силами місцевих мешканців ями просто закидали сміттям, аби хоч якось уможливити проїзд із пункту А в пункт Б. Стан покриття був плачевним. Тож я неодноразово піднімав питання ремонту Т-24-04 Канів – Домантове на засіданнях Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

У цьому році ми врешті отримали фінансування. І кілька тижнів тому тут розпочалися перші ремонтні роботи (км41 – км46). Ця дорога не є центральною в Черкаській області, а тому, коли місцеві жителі побачили велику спеціалізовану дорожню техніку, вони були приємно здивовані.

Оновлена дорога з’єднає цілі райони, сполучить між собою багато сіл. Маю надію, що це буде одним із поштовхів для економіки регіону та активізації життя в цих населених пунктах. Більше того, дорога з’єднає села, які незабаром мають утворити територіальну громаду. Тож ми розуміємо, наскільки важливим є ремонт траси з точки зору децентралізації.

Уже до кінця 2020 року Т-24-04 буде відремонтована. А отже, уже цього року жителі та гості Черкащини зможуть долати кілометри між Каневом, Ліплявим, Прохорівкою та Домантовим по відновленій дорозі.

 

Олександр Скічко,

депутат Верховної Ради України від 197 округу,

член Комітету з питань транспорту та інфраструктури

Фото без описуФото без опису