Що таке Courséra? https://www.coursera.org/ Це глобальна освітня платформа,  яка пропонує користувачам в усьому світі доступ до безкоштовних онлайн-курсів від найкращих університетів світу. Це гуманітарні науки, психологія, підприємництво, економіка, ІТ-технології та багато іншого.

Навчання на платформі безкоштовне. Але якщо слухач хоче отримати сертифікат за результатами навчання на обраному курсі, то за нього він має заплатити до 40 доларів.

Найпопулярніший формат навчання – курси від 4 до 6 тижнів, які включають відеолекції, тести, обговорення на форумах. Варто зазначити, що це міжнародна освітня платформа, тому навчання переважно – англійською мовою.

Під час карантину Coursera виступила з ініціативою щодо надання безробітним різних країн світу безкоштовного доступу до своїх навчальних програм. Україна стала однією з перших 5-и країн, що має таку можливість.

До послуг зареєстрованих у державній службі зайнятості безробітних – до 3800 онлайн-курсів та можливість здобути додаткові знання за 400 спеціалізаціями.
         За умови успішного проходження навчання безробітні безкоштовно (!) отримають відповідні сертифікати.

 

Що потрібно зробити?

1. Зареєстрованому безробітному звернутися до свого кар’єрного радника, вказати ім’я та електронну адресу, на яку має прийти запрошення на навчання.

2. Після одержання запрошення (це може бути протягом 30 хвилин), перейти за посиланнями, створити свій акаунт та перейти до вибору курсів для навчання.

Зарахування слухачів буде здійснюватися до 30 вересня 2020 року. Навчання за курсами має бути завершене до 31 грудня 2020 року.

І пам’ятайте: нові знання – нові можливості. Успіхів!

 

#ДСЗ #служба_зайнятості

Юлия Жовтяк Роман Криган (Roman Kryhan)