17 липня на форумі місцевого розвитку «Час діяти, Україно!» оголошено переможців конкурсу мікрогрантів «Час діяти» 2020 року від БФ «МХП-Громаді». У конкурсі брали участь громади Черкаської, Київської та Вінницької областей. З поданих громадами проектів, їх було понад 50,  переможними визнано 25 проектів. Не обминула «ПЕРЕМОГА» і нашу громаду.  До числа переможних відібрано  два проекти Ліплявської громади.

Проект «Відновлення Майстерні в Ліплявському ліцеї» - поданий до конкурсу за ініціативи  керівницва  Ліплявського  ліцею.  Метою  проекту  є

надання практичних трудових навиків учням Ліплявського ліцею. Керівництво та педагогічний колектив ліцею намагається забезпечити гідні умови для навчання учнів. які часто мають різні інтереси. Нажаль,  сьогодні в час сучасних технологій,  мало уваги  приділяють предметам,  які  можуть знадобитися нашим дітям на протязі всього життя та в процесі трудової діяльності. Саме тому  на відродження зайнять з  трудового навчання, які зараз відійшли на задній план, але не стали від того менш потрібними, направлений даний проект.

Проект «Відновлення тренажерного залу при Келебердянському Будинку культури» ініційований жителями села Келеберда та має за мету надання  можливості для жителів громади  займатися спортом  в будь яку пору року та в зручний час. Ціль проекту - покращення простору для розвитку дітей та молоді шляхом популяризації розвитку культури та спорту.

Кожний проект отримає до 50 тисяч грантових коштів.

Підготовка та подача проектів це лише початок, попереду більш відповідальний період - їх реалізація. Тут потрібна і Ваша, жителі нашої громади, підтримка. За умовами проектів жителі громади приймають активну участь в реалізації проекту. Це як і посильний фізичний так, і при можливості, благодійний  внесок. Бюджети проектів складаються з грантових коштів  та коштів місцевого бюджету, також обов’язковим є «Спільнокошт» - посильний внесок жителів громади, які підтримують проект. Тож будемо вдячні Вам за підтримку! Надіємося на Вашу небайдужість!

 

 

Валентина Іванова, начальник відділу економічного

розвитку та інвестицій Ліплявської ОТГ