Фото без опису

19 серпня відбулося урочисте відкриття відремонтованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Ліпляве. На відкритті були присутні: сільський голова Сергій Геращенко, депутати та члени виконавчого комітету Ліплявської ОТГ, директор КНП «Канівський ЦПМСД» Наталія Горьова, медичні працівники амбулаторії, мешканці села.

Сергій Геращенко у своєму вступному слові наголосив, що відкриття оновленої амбулаторії – це важливий крок задля збереження здоров’я мешканців Ліплявської громади, а Наталія Горьова в свою чергу зазначила, що спільними діями можливо вирішити будь-яке питання та подякувала сільському голові за допомогу в проведенні ремонту.

Урочисте перерізання символічної стрічки ознаменувало відкриття відремонтованої амбулаторії, а далі всі присутні мали можливість оглянути приміщення закладу, його матеріально-технічне оснащення.
На сьогодні в Ліплявській амбулаторії працює 1 сімейний лікар Тетяна Хроленко, 1 лікар-терапевт Людмила Жуковська та один раз на тиждень здійснює виїзди лікар-педіатр Ігор Муха.

Наталія Горьова наголосила, що амбулаторія оснащена усім необхідним обладнанням згідно табелю матеріально-технічного оснащення. Наявні швидкі тести на тропоніни, гепатит В та С, СНІД, на визначення цукру в крові. Є можливість здати загальний аналіз крові та сечі, які проводяться на сучасних аналізаторах на базі Канівської АЗПСМ.

Хворі мають можливість пройти відповідне лікування в умовах денного стаціонару. Для цього в амбулаторії обладнано відповідну палату.

Туалети оснащені сушарками для рук, рідким милом, туалетним папером. В амбулаторії є гаряча вода.

Наостанок Сергій Геращенко ще раз привітав присутніх з урочистою подією та пообіцяв облаштувати на території амбулаторії дитячий майданчик та місце для парковки велосипедів, а Наталія Горьова - придбати куллер та облаштувати дитячу зону в самій амбулаторії.

 

 

Світлана Сіренко, начальник відділу охорони здоровя

 та соціального захисту  Ліплявської ОТГ

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису