Початок нового навчального року, здавалося б, звичайна щорічна подія, але для вчителів та учнів цей перший день осені постає в пам’яті відлунням першого шкільного дзвоника і початком сходження до вершини Знань.
         Перше вересня - завжди урочистий і надзвичайно хвилюючий день. Він незабутній своєю святковою атмосферою, доброзичливими і щирими посмішками, свіжістю оновлених класів і, звичайно, першим дзвоником.
        Так, сьогодні 1 вересня, у нашій державі справжнє, всенародне свято мудрості, людяності, добра – День знань. Звичайно, особливим воно є для першокласників та випускників.

     У школах зазвичай проводять перший святковий урок, а першокласники в цей день відзначають "Свято Першого дзвоника".

      Серед собливостей цього року є те, що 1 вересня не було схожим на традиційне, адже карантин вніс свої корективи. Але, не дивлячись на все це, КЗ «Ліплявський ліцей» та КЗ «Келебердянський ліцей» привітно відкрили двері для своїх учнів. День знань символізує завершення літніх канікул та початок нового навчального року, що викликає у школярів і сум, і радість. З одного боку, їм так не хочеться прощатися з сезоном відпочинку та розваг і знову дисципліновано «гризти граніт науки», а з іншого - нарешті можна зустріти улюблених учителів, однокласників та розповісти про літні пригоди і зануритися у цікавий світ інформації і нових знань.

        Саме в цей день, 1 вересня, сільський голова Сергій Геращенко відвідав заклади освіти ОТГ, де привітав освітян та учнів з початком нового навчального року: «Усім, хто в цей день прийшов до навчальних закладів здобувати знання, бажаю досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з вчителями та батьками, зустріти добрих і надійних друзів. А особливо, нашим дорогим першокласникам – ніколи не зупинятися на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна!».

        Сергій Валентинович вручив подарунки для дошкільних підрозділів КЗ «Ліплявський ліцей» - принтер та телевізор, КЗ «Келебердянський ліцей» - ноутбук. І звичайно ж не забули про самих найменших школярів – кожний першокласник отримай подарунок.

     Без уваги не залишилися і педагогічні працівники. За сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання учнівської молоді грамотою управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації нагороджено: вчителя початкових класів КЗ «Ліплявський ліцей» Міщенко Людмилу Кузьмівну, вчителя фізичної культури КЗ «Ліплявський ліцей» Хорошуна Миколу Олександровича, вчителя інформатики та математики КЗ «Ліплявський ліцей» Юхименко Світлану Юріївну, вчителя української мови та літератури КЗ «Келебердянський ліцей» Олисеєнко Наталію Анатоліївну.

        Мабуть, у кожній українській сім’ї цей день радісний. Адже гарний початок є запорукою вдалого навчального року, гідних успіхів у навчанні. Навчальний рік розпочався. Тож нехай він відкриє перед школярами нові горизонти пізнання себе і світу, стане початком наполегливої праці, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей!