Фото без опису

Благодійна організація "Благодійний фонд "МХП-Громаді" продовжує дарувати щастя дітям у партнерстві з Українською сімейною фундацією.

16 грудня 20 вихованців Ліплявського ліцею взяли участь у чудовому проєкті з символічною назвою «Даруємо щастя!»

Представляючи гостей, заступник директора БФ «МХП – Громаді» Микола Єфремцев зауважив, що культурно-освітній проєкт «Даруємо щастя» цьогоріч реалізовується в 10 громадах присутності МХП:

– Головна наша мета – подарувати дітям відчуття свята, добрі почуття й емоції, залучити до цікавого спілкування й нових знань.

Отож, під час заходу волонтери фундації, серед яких, до речі, є й іноземці, розповіли дітям чимало цікавих фактів про особливості різдвяних активностей у різних куточках нашої планети – США, Монголії, Ефіопії, Франції тощо.

Деякі з них школярі навіть спробували втілити в життя! Так, за дві години вони встигли провести по кілька «швидких знайомств» на зразок того, як це відбувається в американських родинах, власноруч зробили милих ангелочків для рідних як це практикують діти в африканському Того, і навіть встигли намалювати незвичайні малюнки та виготовити листівки за французькою традицією. А ще переглянули символічний ролик про батьків та дітей за традицією з Канади та подискутували про почуття й емоції між ними! Крім того, діти взяли участь у вікторині та дізналися багато цікавих та незвичних для нас різдвяних звичаїв.

І треба сказати, захід вийшов надзвичайно теплим та комфортним. Дещо стримані на початку вже післякількох майстер-класів діти активно долучались до участі у всіх запропонованих активностях. «Мені було дуже цікаво дізнатися, що, наприклад, у Японії не ставлять на Новий рік ялинку як у нас, а роблять букети з використанням гілок різних дерев. А найбільше сподобалося виготовляти ангелочків з простих і всім доступних матеріалів», – поділилася враженнями десятирічна Богдана Василенко.

Прийшлась до душі комунікація з ліплявськими дітлахами й самим волонтерам. Коментуючи захід, волонтер Ібраім Ондзе, родом із Конго, наголосив, що для них найважливішим було бачити радість дітей: «Це чудово отримувати від дітей зворотній зв’язок, бути з ними на одній хвилі та бачити, що їм цікаво дізнаватися щось нове. А ще нам важливо було донести цінність таких понять як дружба, спілкування, почуття емоції – все це вічні речі, які не вимірюються грошима і дітям важливо це усвідомлювати».

 

Благодійна організація "Благодійний фонд "МХП-Громаді"