Фото без опису

Робота четвертої чергової сесії Ліплявської сільської ради 22 грудня була насиченою питаннями життя громади. Загалом 30 питань 22 депутати обговорювали та приймали понад чотири години.

На засіданні були присутні старости, начальники структурних підрозділів сільської ради, керівники комунальних установ та підприємств, спеціалісти виконавчого апарату ради.

Основним питанням засідання сесії - затвердження бюджету Ліплявської сільської територіальної громади на 2021 рік. Наталія Міснікова, т.в.начальника фінансового відділу грунтовно доповіла про дохідну та видаткову частину місцевого бюджету. Довела показники трансфертів з державного бюджету. Депутати, детально обговоривши показники на 2021 рік затвердили бюджет Ліплявської сільської територіальної громади на 2021 рік.

Упродовж пленарного засідання сесії депутати затвердили 14 програм з життєдіяльності громади, зокрема з підтримки галузі охорони здоров’я та соціального захисту, благоустрою громади, ремонту та утримання доріг, розвитку спорту та культури в громаді.

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Валентина Іванова презентувала проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Ліплявської сільської ради, в якій визначено конкретні цілі та пріоритети розвитку у соціальній, економічній та культурній сферах.

Затверджено програму «Підтримка народжуваності». За пропозицією сільського голови Сергія Геращенка та погодження з  комісією з питань фінансів, планування бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, депутати збільшили виплати грошової допомоги  при народженні дитини до 5 тис. грн.

З метою надання соціальних допомог та послуг найбільш незахищеним верствам населення Ліплявської територіальної громади, надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення громади, прийнято програму «Турбота» на 2021-2025 роки.

Також, для забезпечення відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян, прийнято програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремим категоріям громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування на 2021 рік.

Для підвищення якості надання адміністративних послуг депутатами прийнято рішення про утворення відділу «Центр надання адміністративних послуг» Ліплявської сільської ради та затверджено Положення  відділу.

Депутати сільської ради прийняли низку інших рішень – зокрема затвердили структуру, штатні розписи, загальну чисельність та умови оплати праці Ліплявської сільської ради у 2021 році, план роботи Ліплявської сільської ради на 2021 рік та ряд земельних питань.

Всі питання порядку денного були розглянуті та детально обговорені на засіданнях постійних комісій сільської ради. В результаті, засідання сесії пройшло по діловому та конструктивно.

По закінченню пленарного засідання 4 сесії сільської ради восьмого скликання сільський голова Сергій Геращенко подякував депутатам за роботу, поздоровив усіх присутніх з наступаючим Новим 2021 роком та Різдвом Христовим та побажав благополуччя кожній родині.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису