Шановна  громадо!

Центральними органами влади нашої держави, без будь-яких консультацій з регіонами, прийняли рішення про чергове відчутне підвищення тарифів на газ, на транспортування газу, на електроенергію з 1 січня 2021 року.

На моє особисте переконання, підвищення тарифів для населення наразі є вкрай недоречним. Багато жителів нашої громади – це люди старшого покоління, які й так ледве можуть оплатити існуючі тарифи!

Ліплявська сільська рада – на боці громади і виступає категорично проти підвищення тарифів на газ.

Бурхлива суспільна реакція на підвищення тарифів є цілком логічною та передбачуваною. Сьогодні по всій Україні проходять акції протесту.

  Безпосередню відповідальність за прийняті рішення несуть Кабінет Міністрів та НКРЄКП.

    Тож, хочу довести до відома жителів нашої громади наступне:

1. Позиція Ліплявської сільської ради є чіткою і зрозумілою: ми категорично проти підвищення тарифів на газ та електроенергію для населення, особливо, у період пандемії коронавірусу, який негативно вплинув на фінансовий стан багатьох родин.

     Я маю глибоке переконання: у скрутні часи держава має захищати й підтримувати своїх громадян. Тому будь-які рішення уряду та НКРЄКП, що збільшують фінансовий тягар для населення, є несправедливими, невчасними і мають бути негайно переглянуті!

2.    Сьогодні відбулася  позачергова сесія Ліплявської сільської ради, де було  винесено на порядок денний питання «Про звернення до Кабінету Міністрів України «Щодо впровадження мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та оплату за використаний природний газ і  електроенергію з 1 січня 2021 року».

Депутати одноголосно підтримали дане питання.

     Сьогодні найболючішим для населення є ситуація з газопостачанням та електрикою. І формує ці тарифи точно не сільський голова та депутатський корпус, тому ми і робимо звернення до державних органів, відстоюючи інтереси та права жителів громади.

    Сподіваємось на серйозні кроки назустріч нашим мешканцям з боку органів центральної влади.

Сільський голова, Сергій Геращенко