Фото без опису

З метою наближення соціальних послуг до клієнтів, створення системи оперативного і безперешкодного реагування на потреби жителів громади директор Канівської міськрайонної філії  Черкаського обласного центру зайнятості Надія Коломієць та  головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Любов Корякіна відвідали Ліплявську територіальну громаду.

В ході зустрічі з працівниками та головою громади Сергієм Геращенком були обговорені питання щодо проведення  інформаційно-роз’яснювальної роботи  серед населення та роботодавців, можливості створення нових робочих місць, зайнятості сільського населення, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, професійного навчання громадян, у тому числі за сприяння служби зайнятості, розвитку підприємницької ініціативи серед жителів громади.

Одним із актуальних питань, яке обговорювалось при зустрічі було питання щодо легалізації зайнятості населення громади. Було відзначено, що саме легалізація робочих місць дасть змогу наповнити бюджет пенсійного фонду, виплачувати вчасно пенсії пенсіонерам. А працівники матимуть страховий стаж для виходу на пенсію.

Фахівець Управління Держпраці наголосила на важливості активної взаємодії всіх гілок влади у здійсненні заходів, спрямованих на зменшення тіньової зайнятості. Як підкреслила Любов Корякіна, вжиття спільних заходів щодо легалізації зайнятості також сприятиме наповненню місцевого бюджету, дозволить реалізувати соціально важливі проєкти місцевої громади.

Під час робочої зустрічі учасники узгодили питання проведення спільної роботи щодо детінізації ринку праці та можливих механізмів взаємодії в цьому напрямку.

Фото без описуФото без опису