Фото без опису

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

У рамках заходів з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської трагедії в селі Ліпляве відбувся мітинг-реквієм за участю голови Черкаської районної ради Олександра Василенка, Ліплявського сільського голови Сергія Геращенка, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, старост, працівників виконавчого комітету Ліплявської сільської ради та жителів громади.

До присутніх звернувся голова районної ради Олександр Василенко, який подякував  ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС за подвиг, під час якого вони віддали своє здоров'я, вставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не тільки Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки».

Звертаючись до учасників церемонії сільський голова Сергій Геращенко відзначив, що з кожної трагедії людство повинно винести урок на майбутнє, щоб вона ніколи більше не повторювалася. В серцях людей ніколи не зітреться пам'ять про ту страшну катастрофу і про тих, чиї життя передчасно забрав Чорнобиль.

Сергій Валентинович вручив ліквідаторам Чорнобильської катастрофи нагрудні знаки до 35-ї річниці аварії на ЧАЕС та грошові винагороди.

Від імені ліквідаторів аварії на ЧАЕС виступив голова Ліплявського осередку КМГО «Союз Чорнобиль України» Дубенець Василь Іванович. Він висловив велику вдячність керівництву громади за співпрацю. За словами Василя Дубенця, ліквідатори та постраждалі від аварії на Чорнобильській АЕС нині відчувають справжню турботу влади про себе та увагу до своїх проблем і надзвичайно вдячні за це керівництву громаду.

 Учасників мітингу привітала також представник Канівського територіального центру комплектування, молодший сержант Алла Лозінська, яка відзначила ліквідаторів аварії на ЧАЕС грамотами. 

 Героїв-ліквідаторів вшанували хвилиною мовчання, після чого на згадку про минулі трагічні події, про тих кого вже немає поруч були покладені квіти до пам`ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС в с.Ліпляве.